Η πυραυλική κρίση της Κίνας αποκαλύφθηκε!

Οι εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτουν ότι ο Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησε μια συνολική στρατιωτική εκκαθάριση ως απάντηση στις αποκαλύψεις σχετικά με την ελαττωματική κατάσταση των πυραύλων της Κίνας. Οι πύραυλοι αυτοί βρέθηκαν να είναι γεμάτοι με νερό αντί για το απαιτούμενο καύσιμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργικότητά τους. Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά εντός του στρατού είχε εμποδίσει τις προσπάθειες του Σι να εκσυγχρονιστεί και να αυξήσει την ετοιμότητα μάχης.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπό το πρίσμα αυτών των ευρημάτων, οι ενέργειες του προέδρου Σι ερμηνεύονται ως στρατηγική κίνηση για την εξάλειψη της διαφθοράς εντός των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για πιθανές στρατιωτικές εμπλοκές. Η συμβιβασμένη κατάσταση των πυραύλων δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Κίνας να συμμετέχει αποτελεσματικά σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ποιες διαβεβαιώσεις παρέχει ο Xi Jinping σχετικά με την αποτελεσματικότητα της στρατιωτικής εκκαθάρισης στην αποκατάσταση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας και τη διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας;

Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι προτιμούν την ανωνυμία τους κατά τη συζήτηση των μυστικών πληροφοριών, αποκαλύπτουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά εντός της πυραυλικής δύναμης και της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Κίνας έχει μειώσει την πιθανότητα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ να εξετάσει σημαντικές στρατιωτικές ενέργειες στο εγγύς μέλλον. Ο αντίκτυπος της διαφθοράς είναι εμφανής σε διάφορες περιπτώσεις, όπως πύραυλοι που γεμίζουν με νερό αντί για καύσιμα και δυσλειτουργικά καπάκια σε σιλό πυραύλων στη δυτική Κίνα, εμποδίζοντας αποτελεσματικές εκτοξεύσεις πυραύλων.

Οι αμερικανικές εκτιμήσεις τονίζουν ότι η διαφθορά εντός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ιδίως στη δύναμη πυραύλων, έχει διαβρώσει την εμπιστοσύνη στις στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας. Επιπλέον, αυτή η διαφθορά έχει εμποδίσει τις βασικές προτεραιότητες εκσυγχρονισμού του Προέδρου Σι. Τους τελευταίους έξι μήνες, εκτυλίχθηκε μια σημαντική έρευνα για δωροδοκίες, η οποία παγίδευσε περισσότερους από δώδεκα ανώτερους αξιωματούχους της άμυνας. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται μία από τις πιο εκτεταμένες καταστολές της διαφθοράς στον κινεζικό στρατό στη σύγχρονη ιστορία, αντανακλώντας μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση συστημικών ζητημάτων που επηρεάζουν τον αμυντικό μηχανισμό της χώρας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως παρά τη συνεχιζόμενη εκκαθάριση στην Κίνα, το πολιτικό κύρος του προέδρου Σι Τζινπίνγκ δεν έχει αποδυναμωθεί. Αντιθέτως, υποστηρίζουν ότι η αποφασιστική απομάκρυνση του Σι από ανώτερα στελέχη, ακόμη και από εκείνους που είχαν προηγουμένως αναβαθμιστεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, υπογραμμίζει τη σταθερή του επιρροή στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Είναι η στρατιωτική πάταξη της διαφθοράς στην Κίνα η πραγματική εκδοχή του "Μαθητευόμενου της Άμυνας του Σι", όπου οι ανώτεροι αξιωματούχοι απολύονται με δημιουργικούς τρόπους;

Εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν αμέσως, ενώ ο αντισυνταγματάρχης Μάρτιν Μάινερς, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αναφέρθηκε στην ετήσια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας για την Κίνα, στην οποία τονίζονται οι προσπάθειες του Σι να εντείνει τις έρευνες κατά της διαφθοράς εντός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Οι προσπάθειες να ληφθούν σχόλια από το υπουργείο Άμυνας της Κίνας ήταν ανεπιτυχείς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Πεκίνο. Ιστορικά, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ έχουν εκφράσει απογοήτευση για τις περιορισμένες γνώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τον εσωτερικό κύκλο του Σι, που είναι ιδιαίτερα εμφανείς σε εκπλήξεις όπως η ταχεία εδραίωση του ελέγχου στο Χονγκ Κονγκ και η στρατιωτικοποίηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει διαθέσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον στόχο του εκσυγχρονισμού του κινεζικού στρατού έως το 2027. Μια βασική πτυχή αυτής της πρωτοβουλίας περιελάμβανε την ανύψωση της Δύναμης Πυραύλων, η οποία προορίζεται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σε οποιαδήποτε πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν, ένα αυτοδιοικούμενο έδαφος. Ειδικότερα, η διαφθορά έχει αναγνωριστεί ως σημαντικό εμπόδιο για τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα, μια ανησυχία που επαναλαμβάνεται από ερευνητές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) ήδη από το 2014, οι οποίοι έχουν εντοπίσει τη διαφθορά ως τον πρωταρχικό παράγοντα που μειώνει τη μαχητική ικανότητα του στρατού.

Είναι ο στόχος εκσυγχρονισμού του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ για το 2027 ένας αγώνας δρόμου με τον χρόνο ή πρόκειται περισσότερο για ένα μαραθώνιο "δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνεχίζουμε" για τον στρατό της Κίνας;

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν ορατές εκδηλώσεις των προσπαθειών του Σι κατά της διαφθοράς. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο στις 29 Δεκεμβρίου, το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Κίνας καθαίρεσε εννέα στελέχη της άμυνας, με πέντε να έχουν διασυνδέσεις με την πυραυλική δύναμη και τουλάχιστον δύο να συνδέονται με το Τμήμα Ανάπτυξης Εξοπλισμού, υπεύθυνο για τον εξοπλισμό του στρατού. Οι ενέργειες αυτές ευθυγραμμίζονται με την ευρύτερη ατζέντα του Σι για την αντιμετώπιση της διαφθοράς εντός του στρατιωτικού μηχανισμού και την ενίσχυση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας.

Στις πρόσφατες εξελίξεις περιλαμβάνεται η δημόσια απομάκρυνση τριών στελεχών από κρατικούς κατασκευαστές πυραύλων από το κύριο πολιτικό συμβουλευτικό όργανο της Κίνας. Αυτή η σειρά εκκαθαρίσεων ακολουθεί την αποπομπή τον Οκτώβριο του πρώην υπουργού Άμυνας της Κίνας, Li Shangfu, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή για μόλις επτά μήνες.

Ειδικότερα, οι έρευνες διαφθοράς του στρατού διαφέρουν από άλλα τμήματα του κινεζικού συστήματος, καθώς δεν ανακοινώνονται δημοσίως. Τον Νοέμβριο, ένας υποστράτηγος της Δύναμης Πυραύλων εκδιώχθηκε διακριτικά από το δημοτικό νομοθετικό σώμα του Πεκίνου, όπως ανέφερε το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Caixin.

Μήπως οι έρευνες διαφθοράς του στρατού απέκτησαν τη δική τους μυστική χειραψία ή πρόκειται απλώς για μια σιωπηλή, μυστική διαδικασία που κρατάει τους πάντες στο σκοτάδι;

Οι δημόσιες ενδείξεις για τις προσπάθειες του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά της διαφθοράς εντός των ενόπλων δυνάμεων εμφανίστηκαν τον Ιούλιο. Το κορυφαίο στρατιωτικό όργανο της Κίνας εισήγαγε ένα νέο μηχανισμό για τον εντοπισμό και την πρόληψη των κινδύνων διαφθοράς, ταυτόχρονα με την έναρξη από το Τμήμα Ανάπτυξης Εξοπλισμού μιας αναδρομικής έρευνας για μίζες κατά τη διάρκεια της θητείας του Λι.

Η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού στρατού, σε ένα κύριο άρθρο της 1ης Ιανουαρίου, δεσμεύτηκε για έναν "πόλεμο κατά της δωροδοκίας" για το έτος, υποδηλώνοντας την πιθανότητα πρόσθετων εκκαθαρίσεων στο εγγύς μέλλον.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η υπηρεσία αποκάλυψε οκτώ θέματα υπό διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της "διαρροής πληροφοριών" και της παροχής βοήθειας σε ορισμένες εταιρείες για την εξασφάλιση προσφορών. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν αναφορές για τρεις υψηλόβαθμους επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας Ρακέτας που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Καθώς οι επικεφαλής της Rocket Force υποβάλλονται σε έρευνες και οι κρατικοί κατασκευαστές πυραύλων αντιμετωπίζουν δημόσιες εκκαθαρίσεις, η διαφάνεια και ο αντίκτυπος αυτών των μέτρων παραμένουν ανοιχτά σε ερμηνείες. Βρίσκεται η Κίνα πραγματικά στα πρόθυρα μιας νέας εποχής στρατιωτικής ακεραιότητας και αποτελεσματικότητας ή μήπως αυτές οι προσπάθειες αποτελούν απλώς ένα προσωπείο για μια πιο περίπλοκη πολιτική σκακιέρα εντός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού; Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς αυτές οι πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς θα διαμορφώσουν το μέλλον του αμυντικού μηχανισμού της Κίνας και τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail