Κακές υποθέσεις, κακά αποτελέσματα

Τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς το τέλος του και το ΝΑΤΟ ξεμένει από θέληση, χρήματα, όπλα, τανκς και πυροβόλα, με κλονισμένες οικονομίες, ασταθή πολιτική, πάρα πολλούς θυμωμένους αγρότες και νέους πολέμους (εγχώριους και εξωτερικούς) για να ανησυχούν, είναι καιρός να θυμηθούμε πώς ακριβώς ξεκίνησαν όλα.

HELMHOLTZ SMITH - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εύκολα, ανάλαφρα, ηλίθια -

αν δεν ξέρεις τίποτα, όλα φαίνονται εύκολα.

Οι λανθασμένες υποθέσεις και η ψευδής ιστορία εξηγούν πώς η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ που ελέγχει μπήκαν σε αυτό το χάλι.

- Υπέθεσαν την οικονομική αδυναμία της Ρωσίας. Πίστευαν ότι η ρωσική οικονομία ήταν αδύναμη, πως γκρεμιζόταν εύκολα και ότι η διακυβέρνηση του Πούτιν βασιζόταν στο μοίρασμα της λείας με τα κατώτερα αφεντικά. Οι κυρώσεις θα ακρωτηρίαζαν την οικονομία και θα έκοβαν τις εισπράξεις των υπαρχηγών και θα ξεφορτώνονταν τον Πούτιν και αυτό θα ήταν όλο. Ίσως η ίδια η Ρωσία να διαλυόταν. "Να σακατέψει την οικονομία", "Το ρούβλι να γίνει συντρίμμια".

- Υποτιθέμενη ρωσική ανικανότητα στο πεδίο της μάχης. Κατάπιαν τα "τρία άλλοθι". Οι Ρώσοι δεν ήταν καλοί στον πόλεμο και νίκησαν τους Γερμανούς μόνο και μόνο επειδή ο Χίτλερ πήρε ηλίθιες αποφάσεις, έκανε κρύο και είχαν ατελείωτες πηγές ανθρώπινου δυναμικού. Το έργο της ομάδας του David Glantz ξεχάστηκε.

- Υποτιθέμενη υπεροχή του ΝΑΤΟ. Πίστευαν πως η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ, τα όπλα και όλα τα υπόλοιπα ήταν υπέροχα, ανώτερα και "game changers" - ωωω, τόσο ισχυρά! Τα ρωσικά όπλα ήταν σκουπίδια, τους τελείωναν, η ανώτερη εκπαίδευση και τα όπλα του ΝΑΤΟ θα έκαναν τους αποκαρδιωμένους και ανεκπαίδευτους Ρώσους βλάχους να τρέχουν ουρλιάζοντας από τον τρόμο.

- Κακή ιστορία. Κατάπιαν τη μεταπολεμική παραχάραξη της ιστορίας - αιχμάλωτα έθνη, "κομμουνιστική υποταγή ελεύθερων ανθρώπων" - όλοι οι Ναζί ήταν Γερμανοί και ο Χίτλερ οδηγούσε τα τρένα. Οι συνεργάτες των Ναζί έγιναν γενναίοι μαχητές της ελευθερίας που ονειρεύονταν τον αμερικανικό δρόμο. Αφήσαμε εν γνώσει μας να μπουν ναζί στις χώρες μας; Αποκλείεται. Έτσι, όταν ο Πούτιν μίλησε για Ναζί στην Ουκρανία, ήξεραν ότι τα έβγαζε από το μυαλό του.

Όλα λάθος.

Και έτσι πόνταραν σε ένα αθώο "αιχμάλωτο έθνος", που λαχταρούσε να γίνει μια δημοκρατία σαν κι εμάς, το οποίο δέχτηκε επίθεση από έναν αδέξιο, ηλίθιο μαζικό στρατό ιμπεριαλιστών ανίκανων από μια χώρα με αδύναμη οικονομία και ασταθή πολιτική. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα φαίνονταν τόσο εύκολα.

Η Ρωσία δεν κατέρρευσε, δεν ξέμεινε από όπλα, το ρούβλι δεν είναι ερείπιο και ο Πούτιν είναι ακόμα εκεί. Η ρωσική οικονομία, λέει το ΔΝΤ, αναπτύχθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της G7 πέρυσι και ο στρατός της, λέει ο στρατηγός Καβόλι, είναι ισχυρότερος και όσοι τότε ήταν σίγουροι ότι "ο Πούτιν τελείωσε", τώρα τρέμουν για τα θεμέλιά τους. Και ίσως το ΝΑΤΟ να έχει καταστραφεί και το ίδιο.

Έχουν μάθει τίποτα; Ας ρωτήσουμε τη Βικτόρια Νούλαντ που μόλις επέστρεψε στο Κίεβο για τη δέκατη επέτειο της συγκόλλησης του πράγματος. Όχι. Αποτυχία.

Αν ξεκινήσετε με φανταστικές υποθέσεις, θα έχετε φανταστικά αποτελέσματα. Όπως λένε στα γερμανικά "Putin wurde brutal unterschätzt".

(ΣΗΜ. Όσον αφορά την αποτυχία της Νούλαντ. Ναι, καταλαβαίνω ότι η ίδια και η ομάδα που εκπροσωπεί δεν νοιάζονται πόσοι Ουκρανοί θυσιάζονται στο σχέδιο αποδυνάμωσης της Ρωσίας. Όμως το αποτέλεσμα της δεκάχρονης συνωμοσίας τους είναι πως η Ρωσία έγινε ισχυρότερη και οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πιο αδύναμες. Αυτό είναι αποτυχία. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ την πάτησε. Οπότε μερικό στήριγμα σε αυτήν. Αναρωτιέται κανείς ποιο αποτέλεσμα ήταν πιο σημαντικό για τους νεοσυντηρητικούς).

(ΑΛΛΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ιστοσελίδες όπως αυτή είναι αφιερωμένες σε αυτό που κάποτε αποκαλούνταν "πληροφορίες". Η οποία, με τους απλούστερους όρους, είναι να προσπαθείς να καταλάβεις πώς η άλλη πλευρά αντιλαμβάνεται και αντιδρά στα πράγματα. Στις μέρες μας, όμως, αυτό καταδικάζεται ως "απολογία του Πούτιν" και μπλοκάρεται. Τα αφεντικά θέλουν απλώς να ακούν αυτό που θέλουν να ακούσουν. Και έτσι θαυμάζουμε την αντανάκλασή μας σε έναν ραγισμένο καθρέφτη που φωτίζεται από μια λάμπα δέκα βατ που τρεμοπαίζει).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail