Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να μπει στον πόλεμο εν μέσω της ήττας του Κιέβου

Freepen.gr -
Ο ρωσικός στρατός διατηρεί την πρωτοβουλία σε όλα τα μέτωπα. Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν αντεπιθέσεις για να επιβραδύνουν τη ρωσική προέλαση στην πόλη Avdeevka, χάνουν έδαφος προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις, γράφει το southfront.press.

Στο βόρειο τμήμα του Ντονμπάς, τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο των κυρίαρχων υψωμάτων ανατολικά του Τέρνι. Συνεχίζουν την επίθεσή τους σε ένα ευρύ μέτωπο, κινούμενα έως και αρκετές εκατοντάδες μέτρα την ημέρα. Οι υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν σε μια πεδιάδα κάτω από σφοδρά πυρά ρωσικών αεροσκαφών και πυροβολικού. Δεδομένου ότι η περιοχή ήταν βαριά ναρκοθετημένη, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις προκειμένου να εμποδίσουν τον εχθρό από οποιαδήποτε επιχείρηση, ενώ οι σαπιοφόροι καθαρίζουν τις διαδρομές για περαιτέρω επίθεση.

Ο ρωσικός στρατός ωθεί επίσης το ουκρανικό πυροβολικό μακριά από το Ντονέτσκ, προκειμένου να μειωθούν οι βομβαρδισμοί κατά των αμάχων της πόλης.

Ο ρωσικός στρατός προσεγγίζει το μεγάλο ουκρανικό οχυρό στο Κουράχοβο από τρεις κατευθύνσεις.

Στα βορειοανατολικά, πέτυχαν νέα τακτική επιτυχία στην πόλη Περβομαΐσκοε. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, προχώρησαν περίπου 800 μέτρα κοντά στις λίμνες, ευθυγραμμίζοντας τη γραμμή του μετώπου.

Στα ανατολικά, συνεχίζουν την επίθεσή τους στην Georgievka.

Στα νοτιοανατολικά, ο ρωσικός στρατός προελαύνει στη μερικώς περικυκλωμένη Novomikhailovka. Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών, οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν τις ουκρανικές άμυνες και απέκτησαν ερείσματα στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Οι προστάτες του ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται σαφώς την ήττα του ουκρανικού στρατού και προετοιμάζουν περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Το Λονδίνο φέρεται να πρότεινε στους συμμάχους του να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης του εκστρατευτικού σώματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής πολεμοκάπηλος υποθέτει να μεταφέρει κρυφά μεγάλες εξαιρετικά ευέλικτες δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τις συνοριακές περιοχές της Ρουμανίας και της Πολωνίας για να αναλάβουν την άμυνα κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου. Αυτό θα επέτρεπε την απελευθέρωση των απαραίτητων στρατιωτικών αποθεμάτων του ουκρανικού στρατού για να τους στείλει στο μέτωπο.

Η επιχείρηση μπορεί να περιλαμβάνει ένα προληπτικό χτύπημα από τις ένοπλες δυνάμεις της Μολδαβίας και της Ρουμανίας στην Υπερδνειστερία, καθώς και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Νορβηγίας και της Φινλανδίας για τη διάσπαση των ρωσικών δυνάμεων και την εξαπόλυση χτυπημάτων σε στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο του Λονδίνου, το ΝΑΤΟ θα υπονομεύσει δήθεν τις επιθετικές δυνατότητες της Ρωσίας και η Μόσχα θα αναγκαστεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Η Βρετανία φέρεται να σκοπεύει να ολοκληρώσει την προετοιμασία ενός τέτοιου σεναρίου μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Το σχέδιο αυτό δεν ανταποκρίνεται στη βούληση των ευρωπαϊκών χωρών να πολεμήσουν τη Ρωσία με τη χρήση δυνάμεων άλλων- το Λονδίνο όμως είναι σίγουρο ότι η συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση βαθιά μέσα στην Ουκρανία θα τις πείσει να αναλάβουν αποφασιστική δράση.

Στην πραγματικότητα, ο στρατός του ΝΑΤΟ έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό στην Ουκρανία, μεταμφιεσμένος σε μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές. Σήμερα, οι δυτικοί πολεμοκάπηλοι αναζητούν μόνο τρόπους για να νομιμοποιήσουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail