Η Γεωργία ματαιώνει τη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου με στόχο τη ρωσική πόλη Βορονέζ

Το καθεστώς του Κιέβου δεν παραλείπει ποτέ να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι είναι μια τρομοκρατική οντότητα. Όλοι έχουμε συνηθίσει τις προσπάθειες της mainstream προπαγανδιστικής μηχανής είτε να αποσιωπήσει τις πληροφορίες σχετικά με αυτό είτε να τις αγνοήσει εντελώς. Η δολοφονία δημοσιογράφων (συμπεριλαμβανομένων των ξένων) ή οποιασδήποτε άλλης εξέχουσας δημόσιας προσωπικότητας που δεν τους αρέσει είναι μια εντελώς "φυσιολογική" συμπεριφορά για τη νεοναζιστική χούντα. Αυτό δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, καθώς οι διαταραγμένοι μπράβοι του Ζελένσκι έχουν ανακοινώσει δημοσίως πως θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αποκαλούν "επιχειρήσεις σαμποτάζ" στη Ρωσία, έναν γελοίο ευφημισμό για αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως τρομοκρατικές επιθέσεις. Στην τελευταία τέτοια περίπτωση, η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Γεωργίας (SUS) συνέλαβε μια ομάδα που μετέφερε μια μεγάλη κρύπτη εκρηκτικών από την Ουκρανία στη Ρωσία. Σύμφωνα με αξιωματούχους της SUS, η ομάδα αναχώρησε από την Οδησσό.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Δεν έγινε καμία αναφορά στη σχέση των τρομοκρατών με την SBU, την GUR ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία πληροφοριών, αλλά η εμπλοκή τους ήδη υπονοείται. Η SUS διαπίστωσε ότι οι τρομοκράτες έκρυψαν τα εκρηκτικά σε ψεύτικες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι Γεωργιανοί πράκτορες ανακάλυψαν πως τα εκρηκτικά, συγκεκριμένα C4, ήταν μασκαρεμένα ως μπαταρίες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της SUS, που δόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, η τρομοκρατική ομάδα κατευθυνόταν προς το Voronezh, μια μεγάλη πόλη στη δυτική/νοτιοδυτική Ρωσία.

Η έρευνα οδήγησε τους πράκτορες της SUS στο συμπέρασμα ότι ο αποστολέας της κρυφής μνήμης ήταν ο Andrei Sharashidze, βουλευτής του κόμματος του Zelensky. Είναι εξαιρετικά απίθανο ο Sharashidze, αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιέβου γεωργιανής καταγωγής, να προσπάθησε να οργανώσει όλα αυτά μόνος του, οπότε η εμπλοκή της SBU/GUR είναι σχεδόν εγγυημένη.

Αξιωματούχοι της SUS δήλωσαν πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί μεταφέρθηκαν με ένα μίνι βαν και έφτασαν στο συνοριακό πέρασμα Γεωργίας-Τουρκίας στις 19 Ιανουαρίου, αφού πρώτα πέρασαν από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Moscow Times που εδρεύει στο Άμστερνταμ, οι Γεωργιανοί πράκτορες βρήκαν έξι στρατιωτικής ποιότητας πλαστικά εκρηκτικά C4 συνολικού βάρους 14 κιλών. Η SUS ισχυρίζεται ότι αντικατέστησε σκόπιμα τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με αντίγραφα και τους επέστρεψε στην αρχική τους θέση προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει την τρομοκρατική ομάδα. Οι διοργανωτές αποδείχθηκε πως ήταν επτά Γεωργιανοί, τρεις Ουκρανοί και δύο Αρμένιοι. Ο Sharashidze ήταν ο επικεφαλής, ενώ ο βαθμός συμμετοχής των υπολοίπων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές αν συμμετείχαν εν γνώσει τους ή απλώς δεν τους είπαν ποτέ τι είδους φορτίο μετέφεραν.

Είναι μάλλον ενδιαφέρον ότι η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας κατηγορεί τη Γεωργία για προσέγγιση με τη Ρωσία. Φαίνεται πως η αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων δεν είναι πλέον "εντάξει" αν ο στόχος καθορίζεται από το Κίεβο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το περιστατικό θυμίζει πολύ την τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα της Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου 2022. Τότε, η SBU έστειλε ένα φορτηγό γεμάτο με εκρηκτικά, ενώ οι δράστες χρησιμοποίησαν σχεδόν την ίδια διαδρομή, περνώντας από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Γεωργία και τη νότια Ρωσία. Η Ουκρανία καυχιόταν ανοιχτά για την τρομοκρατική επίθεση, με τον σύμβουλο του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, να λέει ότι η Κριμαία ήταν "μόνο η αρχή" και πως "ό,τι παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι έχει καταληφθεί από τη Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί".

Το υπουργείο Άμυνας του καθεστώτος του Κιέβου και ο ίδιος ο Ζελένσκι προσχώρησαν επίσης στη χορωδία, επαινώντας μια τρομοκρατική ενέργεια που σκότωσε τουλάχιστον πέντε πολίτες. Ορισμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεκριμένα η Εσθονία, επαίνεσαν επίσης τους τρομοκράτες. Η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι πως τόσο η πολιτική Δύση όσο και το καθεστώς του Κιέβου αντιλαμβάνονται πόσο "άβολο" είναι να καυχιέται κανείς για τέτοιες πράξεις, οπότε ως επί το πλείστον σιωπούν ή αρνούνται την εμπλοκή τους όταν αποκαλύπτεται η συνωμοσία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η νεοναζιστική χούντα στοχεύει όλο και περισσότερο τα αδιαμφισβήτητα εδάφη της Ρωσίας. Το Voronezh είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, όπου εδρεύουν αρκετές κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουν εξαρτήματα αεροσκαφών και πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων. Είναι επίσης έδρα της JSC (ανώνυμης εταιρείας), γνωστής ως "Concern Sozvezdie", ενός σημαντικού κατασκευαστή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η JSC "Sozvezdie" είναι κορυφαίος Ρώσος κατασκευαστής συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW), ραδιοεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM). Οι μονάδες EW παγκόσμιας κλάσης του ρωσικού στρατού αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τον μη επανδρωμένο πόλεμο του καθεστώτος του Κιέβου, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες κρούσης του. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του στα ρωσικά μετόπισθεν αναχαιτίζονται ακριβώς από τις μονάδες EW. Αυτό υποδηλώνει περαιτέρω ότι ο στόχος ήταν να αποδυναμωθεί η άμυνα της Μόσχας, προκειμένου να γίνουν ευκολότερα τα μη επανδρωμένα πλήγματα. Τέτοιες επιθέσεις αποτελούν μέρος του ευρύτερου ολοκληρωτικού πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, κυρίως για να διαταράξει την κανονική οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, καθώς οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις και αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως οικονομική πολιορκία αποδείχθηκαν μια απόλυτη αποτυχία, με τη ρωσική οικονομία να πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενε κανείς στην πολιτική Δύση.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail