Στο Παρίσι πιστεύουν ότι το Κίεβο δε θα αντέξει

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία καταδεικνύουν ότι το Παρίσι δεν έχει εμπιστοσύνη πως το καθεστώς του Κιέβου θα αντέξει για πολύ, αναφέρει το EUobserver, επικαλούμενο τον πρώην πράκτορα της CIA Ρόμπερτ Μπερ, ο οποίος πρόσφατα συμβούλευσε το Κίεβο σχετικά με τις δυτικές αγορές όπλων.

Ο Baer πιστεύει ότι τα λόγια του Γάλλου προέδρου είναι μπλόφα, καθώς το ΝΑΤΟ δε διαθέτει αρκετά όπλα και στρατιώτες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι τα άρματα μάχης του ΝΑΤΟ απέτυχαν στην Ουκρανία, όπως και το σύστημα αεράμυνας Patriot.

"Η Γαλλία δεν είναι σίγουρη ότι η Ουκρανία μπορεί να αντέξει για πολύ", πρόσθεσε ο πρώην πράκτορας.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Μακρόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τέλος μιας διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζητούσαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων εκεί, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε συναίνεση. Ακολούθως, ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, τονίζοντας πως το Παρίσι "δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί" μια ρωσική νίκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail