Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ανατινάζουν τη Μέση Ανατολή για να συγκαλύψουν την καταστροφική τους ήττα στη Γάζα

Φωτογραφία: dogmaandgeopolitics
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν μόνο μια λογική επιλογή, και αυτή είναι να τερματίσουν τη γενοκτονία στη Γάζα, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με τον Ιρανό καθηγητή Μοχάμαντ Μαράντι.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η φρίκη, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα για την Ουάσιγκτον και το ισραηλινό πελατειακό κράτος της.

Αλλά εδώ είναι το αυτοκαταστροφικό τους δίλημμα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ φαίνονται ανίκανοι να πάρουν αυτή την ορθολογική απόφαση, επειδή προσπαθούν απεγνωσμένα να αποκρύψουν την απόλυτη ήττα που έχουν ήδη υποστεί οι ΗΠΑ και το υποστηριζόμενο από τη Δύση ισραηλινό καθεστώς στη Γάζα.

Οι αυξανόμενες στρατιωτικές απώλειες των ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα συσχετίζονται με τις αυξανόμενες πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών (και της Βρετανίας) στην Υεμένη.

Αυτή η διαταραγμένη δυναμική οδηγεί σε έναν ευρύτερο ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου οι ΗΠΑ και το Ιράν γίνονται άμεσοι αντίπαλοι.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, και αυτό φαίνεται όλο και πιο αναπόφευκτο, τότε αντιμετωπίζουν μια οριστική ήττα, υποστηρίζει ο καθηγητής Marandi.

Το Ιράν και οι τρομεροί σύμμαχοί του στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, την Υεμένη και αλλού έχουν την στρατιωτική ικανότητα να επιφέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα.

Ο "Άξονας της Αντίστασης" δεν μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά. Ο Marandi επισημαίνει πως το Ισραήλ απέτυχε να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα μετά από περισσότερους από τρεις μήνες ασταμάτητων βομβαρδισμών με απεριόριστη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η φρικτή σφαγή των αμάχων - γυναίκες και παιδιά κομματιάζονται μέρα με τη μέρα - αποκαλύπτει μόνο την αβυσσαλέα εγκληματικότητα του ισραηλινού κράτους και των δυτικών προστατών του. Είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια πολιτικής και ηθικής αξιοπιστίας στα μάτια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των δυτικών πολιτών.

Η αποκάλυψη της κατάφωρης υποκρισίας, της διπροσωπίας και της βάρβαρης εγκληματικότητας είναι μοιραία για τις δυτικές δυνάμεις και τον ισραηλινό πελάτη τους.

Αν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κλιμακώσουν σε έναν ευρύτερο πόλεμο τις επόμενες εβδομάδες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ ισχυρότερους αντιπάλους που αναμφίβολα θα τους καταστρέψουν. Ο Marandi αφήνει να εννοηθεί ότι η δύναμη πυρός που έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής από διάφορες ομάδες αντίστασης είναι μόνο ένα κλάσμα αυτού που επιφυλάσσουν οι εχθροί των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Εκτός από την στρατιωτική δύναμη πυρός, υπάρχει και η καταστροφική συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους, οι οποίοι ήδη μαστίζονται από πολιτικές και οικονομικές κρίσεις.

Μια σημαντική διάκριση, υποστηρίζει ο Marandi, είναι πως οι ΗΠΑ δεν χειραγωγούνται τυχαία από το Ισραήλ και τον μακιαβελικό ηγέτη του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ κρατούν τελικά "το λουρί του ισραηλινού σκύλου επίθεσης". Οι βομβαρδισμοί της Υεμένης και οι δολοφονίες των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλη την περιοχή υποδηλώνουν μια σκόπιμη πολιτική πολεμικής κλιμάκωσης από την Ουάσιγκτον.

Υπάρχουν βέβαια και αντιφάσεις, όπως ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να εκφράζει την ανησυχία της για τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου με το Ιράν αν σκοτωθούν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ ή τη Συρία.

Αλλά οι ΗΠΑ ως αυτοκρατορική δύναμη είναι παράλογες. Προσπαθεί να επιβεβαιώσει την αυτοκρατορική της ισχύ με την εντατικοποίηση του πολέμου, παρόλο που ο πόλεμος οδηγεί στην ιστορική της κατάρρευση.

Παρ' όλα αυτά, ο καθηγητής Marandi ισχυρίζεται με αυτοπεποίθηση ότι οι Ιρανοί δεν φοβούνται τις πυρηνικά εξοπλισμένες ΗΠΑ ή το Ισραήλ. "Στη διάρκεια της ζωής μου, το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής κατέρρευσε και τα πυρηνικά όπλα δεν το έσωσαν", σημειώνει. Η ίδια μοίρα περιμένει και το Ισραήλ, προσθέτει.

Προβλέπει ότι το ισραηλινό κράτος αντιμετωπίζει τελική κατάρρευση από την εσωτερική του διαφθορά και την αδιόρθωτη ανομία που διαπράχθηκε επί οκτώ δεκαετίες με πλήρη δυτική συνενοχή. Το Ισραήλ δεν είναι ένα βιώσιμο ανεξάρτητο κράτος, επισημαίνει. Θα καταρρεύσει χωρίς τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικές δυνάμεις που έχουν δεθεί με την εγκληματικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος είναι επίσης καταδικασμένες από την τελευταία φάση της γενοκτονίας στη Γάζα.

Ο κόσμος παρακολούθησε αυτή τη γενοκτονία ζωντανά στην τηλεόραση. Το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί εταίροι του είναι παρίες στα μάτια του κόσμου. Αυτή είναι η βάση για την τελική και ανεπανόρθωτη ήττα τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail