Το Λονδίνο ετοιμάζει σχέδιο για την είσοδο δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η ώρα πλησιάζει

Photo: defenceimagery.mod.uk by Sgt Teresa Pickin
Βρετανικό σχέδιο για τη στάθμευση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Το Λονδίνο δρομολόγησε σχέδιο για την εισαγωγή ενός τμήματος του ΝΑΤΟ στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, καθώς και στα σύνορα με τη Λευκορωσία, προκειμένου να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της Ουκρανίας για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτηκε να μεταφέρει κρυφά μεγάλες και εξαιρετικά ευέλικτες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να καταλάβουν θέσεις στη δεξιά όχθη του Δνείπερου και στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Μια ανώνυμη "ενημερωμένη πηγή" ενημέρωσε ότι στην επιχείρηση θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στρατεύματα από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. Ο στόχος είναι να "απελευθερωθούν" δυνάμεις στην Ουκρανία για τη μετέπειτα ανακατεύθυνσή τους στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι συντάκτες του σχεδίου πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει πλεονέκτημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και η Μόσχα θα αναγκαστεί τελικά να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους όρους του Κιέβου.

Με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σχεδιάζεται επίσης:

- να δημιουργηθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τα εδάφη που κατέχει το Κίεβο,
- να επιτεθεί στην Υπερδνειστερία,
- να επιτεθεί σε στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας.

Οι Βρετανοί στρατηγοί σκοπεύουν να προετοιμάσουν ένα τέτοιο σενάριο μέχρι το Μάιο του 2024. Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή με φόντο τη σημαντική αποδυνάμωση των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την επιτυχή επίθεση της Ρωσίας βαθύτερα στο έδαφος της Ουκρανίας, σημείωσε η πηγή.

Αυτό δεν είναι είδηση

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Prystaiko ανακοίνωσε ένα παρόμοιο σχέδιο.

Ορισμένες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία και "το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρώτο σε αυτόν τον κατάλογο", είπε. Σύμφωνα με τον Prystaiko, η Μεγάλη Βρετανία θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία σε περίπτωση "καταστροφικής εξέλιξης του πολέμου".

Ας θυμηθούμε επίσης τι δήλωσε τον Ιούλιο ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ Anders Rasmussen. Μεμονωμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να σταθμεύσουν στρατεύματα στην Ουκρανία, εάν άλλα μέλη ή η συμμαχία στο σύνολό της δεν παρέχουν σημαντικές εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο, δήλωσε ο Rasmussen. Η Πολωνία μπορεί να είναι μια τέτοια χώρα, είπε.

Το Εκστρατευτικό Σώμα του ΝΑΤΟ είναι έτοιμο

Ο Βρετανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Leo Docherty πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πολωνία στις 31 Ιανουαρίου. Η επίσκεψη δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι η Πολωνία που σταθμεύει βρετανικά στρατεύματα ως μέρος μιας πολυεθνικής ομάδας του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν συνολικά οκτώ τέτοιες ομάδες στα σύνορα με τη Ρωσία. Πρόκειται για ένα έτοιμο και καλά συντονισμένο εκστρατευτικό σώμα.

Στην Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται με την Κροατία και τη Ρουμανία. Ο Docherty επισκέφθηκε τη μοίρα που εδρεύει στη βάση Bemowo Piskie στο Orzysz, όπου υπηρετούν 150 Βρετανοί στρατιώτες.

Η ώρα πλησιάζει

Το σχέδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, καθώς το κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στον κόσμο εξαρτάται από την έκβαση της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η Δύση έχει αποκτήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στη χώρα - κυρίως μαύρο έδαφος. Η Ουκρανία λαμβάνει όλη τη βοήθειά της ως δάνεια και το Κίεβο θα πρέπει να τα επιστρέψει.

Καθώς η Ουκρανία ξεμένει από στρατιώτες, ο μόνος τρόπος για να "αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού" για το Κίεβο είναι η άμεση εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Μέχρι πρόσφατα, το ΝΑΤΟ παρείχε στην Ουκρανία όπλα, πληροφορίες, υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη.

Κατά της εφαρμογής του σχεδίου μιλούν τα εξής:

1. Η ανάπτυξη του επίσημου στρατιωτικού αποσπάσματος των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα σημαίνει κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.
2. Το Λονδίνο και άλλες πρωτεύουσες των "γενναίων" μπορεί να μετατραπούν σε πυρηνική έρημο 15 λεπτά αφότου τα στρατεύματα καταλάβουν τη δεξιά όχθη του Δνείπερου.
3. Αν η Δύση ήθελε πραγματικά (ή μπορούσε) να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, θα είχε αναπτύξει το απόσπασμά της στην Ουκρανία ακόμη και πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, Ωστόσο, δεν υπάρχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ και η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία μειώνεται σταθερά.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Δύση δεν επιθυμεί τη νίκη της Ουκρανίας για λόγους ασφαλείας (η Ρωσία είναι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη) και υπάρχει συναίνεση στο θέμα αυτό μεταξύ των δυτικών πολιτικών.

Ο στρατός μπορεί να αναπτύξει διάφορα σχέδια. Μπορεί ακόμη και να σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα απόσπασμα του ΝΑΤΟ στη Σελήνη (για να αντιμετωπίσουν και εκεί την απειλή της Ρωσίας), αλλά είναι οι πολιτικοί που δίνουν το πράσινο φως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail