Οι ΗΠΑ θερίζουν ό,τι σπέρνουν στη Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της απεριόριστης υποστήριξής τους στον ισραηλινό πόλεμο κατά της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας, γράφει το southfront.press.

Στις 28 Ιανουαρίου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 47 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα drone καμικάζι χτύπησε μια αμερικανική βάση στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας, γνωστή ως Πύργος 22. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύθηκε από τη Συρία και κατηγόρησαν τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη χώρα και το γειτονικό Ιράκ.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), η οποία επιτίθεται κατά των αμερικανικών δυνάμεων ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα, ανακοίνωσε επιθέσεις κατά των αμερικανικών βάσεων στην αλ-Τανφ και αλ-Ρουκμπάν, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον Πύργο 22, την ίδια ημέρα, αλλά δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για τη φονική επίθεση.

Η Kataib Hezbollah, η οποία θεωρείται πως αποτελεί βασική φράξια του ΙΡΑ, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των επιχειρήσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στις 30 Ιανουαρίου για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να διευκολυνθούν οι επικείμενες συνομιλίες για την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ. Παρά το γεγονός αυτό, η Ουάσινγκτον υποσχέθηκε να απαντήσει.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επίσης περισσότερες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από την Υεμένη. Στις 29 Ιανουαρίου, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο κατά πλοίων εναντίον του USS Lewis B. Puller, ενός πλοίου εκστρατευτικής κινητής βάσης του αμερικανικού ναυτικού. Αξιωματούχοι της αμερικανικής άμυνας διέψευσαν ότι το σκάφος επλήγη.

Στις 30 Ιανουαρίου, οι Χούθι επιτέθηκαν σε ένα άλλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke USS Gravely, χρησιμοποιώντας αρκετούς πυραύλους κατά πλοίων. Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ένας από τους πυραύλους παραλίγο να πλήξει το αντιτορπιλικό και αναχαιτίστηκε μόνο από πολύ κοντινή απόσταση.

Στις 31 Ιανουαρίου, οι Χούθι ανακοίνωσαν επίθεση εναντίον του εμπορικού πλοίου Koi που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ στον Κόλπο του Άντεν και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι το αντιτορπιλικό USS Carney αναχαίτισε έναν πύραυλο και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη. Η Διοίκηση ανακοίνωσε αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου, ότι πραγματοποίησε άλλο ένα κύμα πλήγματος κατά της Υεμένης.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες απειλές, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη στον ισραηλινό πόλεμο κατά της Γάζας, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 26.000 Παλαιστίνιους, μέχρι στιγμής. Τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη πετύχει μια αποφασιστική νίκη στο έδαφος.

Οι ΗΠΑ θερίζουν αλλά δεν μπορούν να πουλήσουν αυτό που σπέρνουν. Η Χαμάς και άλλες φατρίες εξακολουθούν να εκτοξεύουν ρουκέτες και η υποδομή τους, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου τούνελ, εξακολουθεί να λειτουργεί.

Η αυξανόμενη απειλή και το γεγονός πως ο πόλεμος στη Γάζα δεν μπορεί να κερδηθεί, πιθανότατα θα αναγκάσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να ακολουθήσουν τελικά μια πιο διπλωματική λύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail