Η ΕΕ καλεί τους πολίτες να μειώσουν περαιτέρω την κατανάλωση φυσικού αερίου

pixabay / 11082974
Freepen.gr - Οι Ευρωπαίοι πρέπει να διατηρήσουν τα μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης φυσικού αερίου που επιβλήθηκαν στον απόηχο των κυρώσεων κατά του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, σύμφωνα με σχέδιο πρότασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η πρόταση αναφέρει ότι τα επίπεδα ζήτησης τουλάχιστον 15% κάτω από τη μέση ζήτηση μεταξύ Απριλίου 2017 και Μαρτίου 2022 θα πρέπει να διατηρηθούν σε εθελοντική βάση για ένα ακόμη έτος, παρά τον ισχυρισμό ότι το ίδιο επίπεδο μείωσης - ή ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό μείωσης 18% - είχε πετύχει πολλούς από τους στόχους της αρχικής πρότασης.

Παρά τη διαφοροποίηση της προσφοράς, τις μειωμένες και σταθεροποιημένες τιμές και τα υψηλότερα αποθέματα αποθήκευσης - καθώς και την "ωφέλεια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της ΕΕ" - που το Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι προέκυψαν από τις μειώσεις, αυτές πρέπει να συνεχιστούν για ένα ακόμη έτος, επιμένει η σύστασή του, προσθέτοντας ότι αυτό θα είχε το πρόσθετο όφελος να ωθήσει την ΕΕ προς την κατεύθυνση του καθαρού μηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail