Ινδία και Ρωσία σε συνομιλίες για μακροπρόθεσμες συμφωνίες πετρελαίου - Bloomberg

pixabay / Darshak12Pandya
Freepen.gr - Τα κρατικά διυλιστήρια πετρελαίου στην Ινδία διαπραγματεύονται μακροπρόθεσμες συμφωνίες για προμήθειες αργού με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Rosneft, ανέφερε το Bloomberg αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Indian Oil, η Bharat Petroleum και η Hindustan Petroleum συμμετέχουν στις συζητήσεις, με στόχο να υπογράψουν συμφωνίες για σταθερή προμήθεια αντί για εφάπαξ αγορές, γεγονός που αναμένεται να τις καταστήσει λιγότερο εκτεθειμένες στον ανταγωνισμό.

Τα διυλιστήρια φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν παραδόσεις περίπου 500.000 βαρελιών ρωσικού πετρελαίου ημερησίως στα συμβόλαια. Σχεδιάζουν επίσης να συμπεριλάβουν ρήτρες που θα τους προστατεύουν από κυρώσεις σε περίπτωση προβλημάτων πληρωμών και καθυστερήσεων στην παράδοση.

Η Indian Oil έχει ήδη συμβόλαιο με τη Rosneft από το 2020, βάσει του οποίου το διυλιστήριο θα εισήγαγε 2 εκατομμύρια τόνους αργού τύπου Urals από τη ρωσική εταιρεία ετησίως. Η συμφωνία παρατάθηκε το 2023, με τις δύο εταιρείες να συμφωνούν να αυξήσουν σημαντικά τις παραδόσεις πετρελαίου και να διαφοροποιήσουν τις ποιότητες πετρελαίου που αποστέλλονται στην Ινδία. Τα άλλα δύο κρατικά διυλιστήρια δεν έχουν υφιστάμενα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τη Rosneft. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αιτήματα για σχόλια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail