Bloomberg: Το θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία έχει διχάσει την Ευρώπη σε Δύση και Ανατολή

pixabay / AbsolutVision
Freepen.gr - Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν εμπιστεύονται πλέον τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, επειδή πιστεύουν ότι "δεν ακούνε" τις ανάγκες του Κιέβου εν μέσω μιας υποτιθέμενης απειλής από τη Ρωσία, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η διαμάχη για το πώς θα αναπληρωθούν τα κρίσιμα χαμηλά αποθέματα βλημάτων πυροβολικού της Ουκρανίας και από πού θα πρέπει να αγοραστούν τα αποθέματα αυτά δημιουργεί ένα "βαθύτερο ρήγμα" στην Ευρώπη, με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να κατηγορούν τη Δυτική Ευρώπη πως "δεν ακούει" τις ανάγκες της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το κλίμα στους διπλωματικούς κύκλους είναι ότι "αν η Ρωσία κερδίσει τελικά τη σύγκρουση με την Ουκρανία", οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης "δε θα συγχωρήσουν" τη Δυτική Ευρώπη. Μια τέτοια διάσπαση θα γίνει "ανεξίτηλο σημάδι", θέτοντας σε κίνδυνο το σχέδιο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όλων των χωρών.

"Οι δυτικές κυβερνήσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι πολλοί στην ανατολή δε θα τις εμπιστευτούν ποτέ ξανά", δήλωσε στο πρακτορείο ένας ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο άλλους ανώνυμους αξιωματούχους, αναφέρει ότι ορισμένες ανατολικές χώρες, οι οποίες εδώ και χρόνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υποτιθέμενη απειλή από τη Ρωσία, ανησυχούν ότι οι πλουσιότερες δυτικές χώρες δεν δαπανούν αρκετά από τα στρατιωτικά τους αποθέματα. Σημειώνεται ότι οι χώρες αυτές "εμποδίζουν" την Ουκρανία να αποκτήσει μεγαλύτερες οπλικές δυνατότητες.

"Η απογοήτευση μεταξύ των ηγετών της Ανατολικής Ευρώπης αυξάνεται επειδή η Δύση δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον επείγοντα χαρακτήρα (της βοήθειας προς το Κίεβο)", δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail