Bloomberg: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για διατλαντικό πόλεμο με τον Τραμπ

pixabay / Ralphs_Fotos
Freepen.gr - Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα διατλαντικό εμπορικό πόλεμο με τον Ντόναλντ Τραμπ, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο, γράφει το Bloomberg.

"Η ΕΕ επεξεργάζεται μια επίσημη εκτίμηση για το πώς θα έμοιαζε μια προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζοντας πώς θα απαντήσει σε τυχόν τιμωρητικά εμπορικά μέτρα που θα πλήξουν το μπλοκ αν κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ", αναφέρει το άρθρο.

Ένας ανώνυμος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αρχίσει να προετοιμάζει μια αξιολόγηση των επιπτώσεων των εκλογών, με "ιδιαίτερη προσοχή" σε ένα σενάριο στο οποίο ο Τραμπ αναδεικνύεται νικητής.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, δήλωσε ο ερωτώμενος στο Bloomberg, είναι "ευρέως αναγνωρισμένο" ότι η νέα θητεία ενός Ρεπουμπλικάνου θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή εμπορικών δασμών κατά της ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail