Η Boeing εγκωμιάζει το 737 Max ως "το ασφαλέστερο αεροπλάνο"

pixabay / rauschenberger
Freepen.gr - Το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 Max είναι "το ασφαλέστερο αεροπλάνο" στην αγορά, σύμφωνα με τον Dave Schulte, διευθύνοντα σύμβουλο εμπορικού μάρκετινγκ της Boeing για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της αεροπορικής έκθεσης της Σιγκαπούρης αυτή την εβδομάδα, ο Schulte αναγνώρισε ότι το 737 Max 9 - το οποίο σήμερα αντιμετωπίζει ερωτήματα σχετικά με μια έκρηξη στον αέρα - "είναι μακράν το αεροπλάνο που έχει ελεγχθεί περισσότερο στον κόσμο, στην ιστορία της αεροπορίας". Είπε επίσης, όπως αναφέρει το CNBC, πως πέταξε με ένα 737 Max με την οικογένειά του την προηγούμενη εβδομάδα και οτι το αεροπλάνο ήταν "αρκετά γεμάτο".

Η Boeing δεν παρουσίασε κανένα εμπορικό αεροσκάφος στην αεροπορική έκθεση, καθώς παλεύει με τις επιπτώσεις του περιστατικού έκρηξης τμήματος της ατράκτου ενός αεροσκάφους 737 Max 9 κατά τη διάρκεια της πτήσης τον Ιανουάριο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ επέβαλε έκτοτε μια σειρά από περιορισμούς στα αεροσκάφη 737 MAX, απαγορεύοντας προσωρινά στην εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγή τους λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των επιβατών.

Ερωτηθείς σχετικά με το πιο πρόσφατο εγχώριο επιβατικό αεροσκάφος C919 της Κίνας, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση εκτός Κίνας την Κυριακή στην έκθεση, ο Schulte υποστήριξε ότι το αεροσκάφος είναι παρόμοιο με τις προσφορές που υπάρχουν ήδη στην αγορά. Τα σχόλιά του απηχούν εκείνα του Christian Scherer, διευθύνοντος συμβούλου του κλάδου εμπορικών αεροσκαφών της Airbus, ο οποίος δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι το C919 δεν είναι "πολύ διαφορετικό" από αυτό που ήδη διαθέτουν η Airbus και η Boeing. Το κινεζικό αεροσκάφος "δεν πρόκειται να ταράξει ιδιαίτερα τα νερά", δήλωσε ο Scherer. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το C919 είναι μια "θεμιτή προσπάθεια" της Κίνας και πως "η αγορά είναι αρκετά μεγάλη για ανταγωνισμό".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail