Η συνέντευξη του Carlson με τον Πούτιν θα μπορούσε να ανατρέψει τις δυτικές ελίτ, να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στη δεκαετία του εβδομήντα, όταν ο ψυχρός πόλεμος βρισκόταν στο απόγειό του, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ ήταν πεπεισμένος ότι ο Ατλαντικός Ωκεανός, στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών, ήταν γεμάτος ρωσικά υποβρύχια. Το αμερικανικό ναυτικό δεν μπορούσε να τα εντοπίσει επειδή, ήταν πεπεισμένος, οι Σοβιετικοί διέθεταν μια νέα "ακουστική τεχνολογία" που τα έκανε ουσιαστικά αόρατα. Ο Ράμσφελντ προχώρησε και διέθεσε δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα μπορούσε να ανιχνεύσει τα μη ακουστικά υποβρύχια. Αλλά αυτό απέτυχε και κοστίζει ακόμη και σήμερα στους Αμερικανούς φορολογούμενους. Η αλήθεια ήταν πως τα σοβιετικά υποβρύχια απλά δεν υπήρχαν.

Martin Jay - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Το σφάλμα του Ράμσφελντ, θα μπορούσε να υποστηριχθεί, εξακολουθούσε να αποδίδει καρπούς, καθώς το να τρομάζεις το αμερικανικό κοινό ώστε να πιστεύει ότι μια απειλή είναι πραγματική και επικείμενη -στην πραγματικότητα στο κατώφλι σου- είναι πολύ επικερδές για μια κυβέρνηση που επιθυμεί να επιτύχει δύο σαφείς στόχους: να ρίξει δισεκατομμύρια στις τσέπες των εργολάβων αμυντικών συστημάτων και, δεύτερον, να υποδαυλίσει τον φόβο ενός επικείμενου πολέμου με έναν εχθρό, με στόχο να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από μια αποτυχημένη οικονομία και μια άθλια εξωτερική πολιτική.

Συμβαίνει σήμερα. Αν κοιτάξουμε τις επικρατούσες ειδήσεις, το μόνο που βλέπουμε είναι να μιλάμε για πόλεμο με τη Ρωσία. Και όμως δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος πληροφοριών που να μπορούν να προσφέρουν αυτά τα μέσα για να τεκμηριώσουν αυτόν τον ισχυρισμό. Θα θυμίσει σε πολλούς τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εισβολής στο Ιράκ το 2003, όταν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πλαστογράφησαν πληροφορίες για να δείξουν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής.

Οι δυτικές ελίτ καθοδηγούν τους δημοσιογράφους να γράψουν αυτές τις ανοησίες, καθώς το μεγαλύτερο σχέδιό τους είναι να προκαλέσουν μια φρενίτιδα πολεμικών συζητήσεων, ώστε να προετοιμάσουν το κοινό για πολύ μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες και, στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και για επιστράτευση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη συγκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα λάθη στη σύγχρονη ιστορία που έκαναν οι δυτικές κυβερνήσεις - οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η εκστρατεία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - τα οποία απέτυχαν τόσο θεαματικά, ώστε η κυβέρνηση Μπάιντεν και ορισμένες κυβερνήσεις της ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την κινδυνολογία, πιστεύοντας πως είναι νικητές.

Φυσικά το "πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία" προέρχεται από το Λευκό Οίκο. Από πού αλλού; Μόνο οι ΗΠΑ έχουν αυτού του είδους τη δύναμη με μια ολοένα και πιο δειλή, αξιολύπητη ΕΕ, η οποία είναι πλέον τόσο δουλική προς την κυβέρνηση Μπάιντεν που αρχίζει να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο να φαίνεται λιγότερο σαν κανίς για τους Αμερικανούς. 

Η όλη απάτη είναι αμερικανική και οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν σε μεγάλο βαθμό. Η μόνη πραγματική απειλή που έχει το σχέδιο για να μην λειτουργήσει είναι αν μερικές, απομακρυσμένες άγριες γωνιές των μέσων ενημέρωσης - ή αδέσποτοι που απολύθηκαν από τους γίγαντες των μέσων ενημέρωσης - κάνουν μια στάση και το αποκαλούν ως αυτό που είναι. Γι' αυτό και το ταξίδι του Τάκερ Κάρλσον στη Μόσχα, όπου έλαβε συνέντευξη από τον Πούτιν, είναι τόσο σημαντικό και μια τέτοια απειλή για την κυβέρνηση Μπάιντεν και τις δυτικές ελίτ στο σύνολό τους. Όταν ο Carlson δημοσιεύει τη συνέντευξη από τον Ρώσο ηγέτη και γίνει σαφές ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε ψέματα εδώ και τόσο καιρό για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ακόμη και για αυτό το τελευταίο τέχνασμα ότι η Ρωσία θέλει να εισβάλει στην ανατολική Ευρώπη, τότε όλη η απάτη θα καταρρεύσει.

Είναι σαφές ότι η Δύση ανησυχεί για τη συνέντευξη. Έχουν ήδη επιστρατεύσει αρκετούς βουλευτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσπαθήσουν να στιγματίσουν τον Carlson ως κάποιου είδους προδότη που δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα δεν θα αναφερθούν στη συνέντευξη, αλλά αυτό θα την κάνει μεγαλύτερη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συνέντευξη είναι πραγματικά η μοναδική ευκαιρία για να σταματήσει αυτή η τρελή πολεμική μηχανή, να αποκαλυφθούν τα ψέματα και να αρχίσει μια πιο ουσιαστική προσέγγιση των σχέσεων Ανατολής-Δύσης. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Αλλά τα μαχαίρια έχουν βγει. Παρακολουθήστε ιδιαίτερα τους ενσωματωμένους ανταποκριτές των δυτικών μέσων ενημέρωσης που ζουν στη Μόσχα να σπρώχνουν τη λεπίδα στην πλάτη του Carlson και να χλευάζουν τη συνέντευξη σε μια προσπάθεια να απαξιώσουν το όλο θέμα. Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πρόκειται να διαφωτιστούν για μια ολόκληρη πληθώρα θεμάτων για τα οποία, μέχρι τώρα, τα ίδια τους τα μέσα ενημέρωσης τους έλεγαν ψέματα. Το να αποκαλέσει κανείς αυτή τη συνέντευξη βόμβα θα ήταν υποτιμητικό. Ο Τάκερ Κάρλσον πρόκειται να φέρει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό. Αλλά είναι έτοιμος γι' αυτό;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail