Η CIA πίσω από την ουκρανική καταστροφή

Η καταστροφική δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία είναι γεγονός γνωστό στους αναλυτές από την αρχή της σύγκρουσης. Ωστόσο, τώρα οι ίδιοι οι Αμερικανοί το παραδέχονται. Όντας εξαπατημένοι από Ρώσους φαρσέρ, Αμερικανοί μισθοφόροι σχολίασαν τα λάθη τακτικής της CIA στην Ουκρανία και πώς τα λάθη των μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων της Ουάσιγκτον οδηγούν στο θάνατο Ουκρανών πολιτών στο πεδίο της μάχης.

Lucas Leiroz, δημοσιογράφος, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, γεωπολιτικός σύμβουλος

Ο Vladimir Kuznetsov και ο Alexey Stolyarov - γνωστός και ως Vovan και Lexus - δύο Ρώσοι φαρσέρ, γνωστοί για το έργο τους να εξαπατούν δυτικά δημόσια πρόσωπα ώστε να διαρρέουν ευαίσθητες πληροφορίες, επικοινώνησαν με τον Jason Freeman, έναν Αμερικανό μισθοφόρο που ζει στο Νικολάεφ. Ο Freeman πίστευε ότι μιλούσε απευθείας με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Pyotr Poroshenko. Οι φαρσέρ ισχυρίστηκαν πως δημιουργούσαν έναν ιδιωτικό στρατό υπό τη διοίκηση του πρώην προέδρου, επικοινωνώντας με μισθοφόρους για να τους στρατολογήσουν και να τους προσλάβουν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Freeman έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο του στην Ουκρανία. Προσπαθώντας να δείξει τις ικανότητές του ως μαχητής, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 21 Ρώσους στρατιώτες και τραυμάτισε τουλάχιστον 13 άλλους. Ωστόσο, ο Freeman αποκάλυψε επίσης τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο πεδίο της μάχης. Παραδέχτηκε, για παράδειγμα, πως η μονάδα του καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της μάχης για το Artyomovsk (γνωστό στην Ουκρανία ως Bakhmut).

Με την ευκαιρία, ο Φρίμαν επέκρινε επίσης το έργο των ουκρανικών αρχών, αναφέροντας προβλήματα με την πληρωμή των στρατιωτών και την αναποτελεσματικότητα των διοικητών. Το πιο ενδιαφέρον γεγονός, ωστόσο, ήταν η γνώμη του για την παρουσία των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα. Χωρίς να το θέλει, επιβεβαίωσε τις αναφορές που έχουν ήδη γίνει από αρκετούς αναλυτές σχετικά με τη συμμετοχή ειδικών υπηρεσιών, όπως η CIA, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κακές αποφάσεις που λαμβάνονται από κοινού από τους Αμερικανούς και τους πληρεξούσιους Ουκρανούς τους οδηγούν στο θάνατο χιλιάδων νέων, ανεπαρκώς εκπαιδευμένων στρατιωτών σε άσκοπες συγκρούσεις που θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί.

"Νέοι Ουκρανοί πεθαίνουν εξαιτίας κακών εντολών ή τακτικών. Οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται εδώ είναι στην πραγματικότητα φρέσκο κρέας", δήλωσε ο Freeman.

Ένας δεύτερος μισθοφόρος ονόματι Joshua Randsford ήρθε επίσης σε επαφή με τους φαρσέρ για να συμμετάσχει στον "στρατό του Ποροσένκο". Σχολίασε κάτι παρόμοιο με τον Freeman, τονίζοντας την "έλλειψη επαγγελματισμού" των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στρατεύματα του Κιέβου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με χαμηλό ηθικό τόσο μεταξύ των απλών στρατιωτών όσο και μεταξύ των ειδικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών. Η συχνότητα των ηττών στο πεδίο της μάχης επηρέασε σοβαρά τους Ουκρανούς, αφαιρώντας τους τη θέληση να πολεμήσουν και την πίστη τους στη νίκη.

Και οι δύο μισθοφόροι κατηγόρησαν επίσης τους Ουκρανούς και Αμερικανούς ιθύνοντες για την αποτυχία της θερινής αντεπίθεσης του 2023. Σύμφωνα με αυτούς, οι μάχες στην αντεπίθεση ήταν μια πραγματική "σπατάλη ζωών", με χιλιάδες Ουκρανούς να πεθαίνουν σε συγκρούσεις που δεν απέφεραν κανένα σημαντικό κέρδος στο Κίεβο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στη σημερινή υλική, ανθρώπινη και ψυχολογική κρίση που πλήττει το καθεστώς, με τα στρατεύματα να υποφέρουν από χαμηλό ηθικό.

Είναι περίεργο να δούμε πώς η προσωπική άποψη των ίδιων των φιλοκιετικών μαχητών έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αφήγηση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης για τον πόλεμο. Όσοι γνωρίζουν την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που οι Αμερικανοί στρατηγιστές διαχειρίζονται τη σύγκρουση. Αυτοί οι μαχητές γνωρίζουν πως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια παράλογη σφαγή που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η πολεμική προσπάθεια είχε πραγματικά ως στόχο να "σώσει την Ουκρανία". Είναι δυνατόν να δούμε ότι ο δυτικός στόχος στη σύγκρουση είναι απλώς να συνεχίσουν να πολεμούν τους Ρώσους, ανεξάρτητα από το πόσες ουκρανικές ζωές χάνονται για να συμβεί αυτό.

Στην πραγματικότητα, η συμμετοχή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία δεν αποτελεί πλέον απόρρητη πληροφορία, καθώς ακόμη και μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες έχουν αποκαλύψει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ φαίνεται να ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο να συγκαλύψουν τις πολεμικές τους προθέσεις. Η ύπαρξη ενός δικτύου πληροφοριών στην Ουκρανία αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής της "μάχης μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό", διότι με αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να εξαναγκάσει τους πληρεξουσίους της να συνεχίσουν να πολεμούν, ανεξάρτητα από τις απώλειες, αφαιρώντας τους την εξουσία να διοικούν τους δικούς τους πολίτες.

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να αναλυθεί: με την παραδοχή της συμμετοχής τους στον πόλεμο, οι ΗΠΑ γίνονται συνυπεύθυνες για όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ουκρανοί. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι δολοφονίες αμάχων και οι εισβολές στο αδιαμφισβήτητο έδαφος της Ρωσίας είναι συχνές από το 2022. Η Ρωσία δεν αντιδρά συμμετρικά, επιλέγοντας να στοχεύει μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ωστόσο, η Μόσχα έχει ήδη καταστήσει σαφές πως κάθε δυτικός πράκτορας που δραστηριοποιείται σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο ουκρανικό έδαφος αποτελεί νόμιμο στόχο. Υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό ότι οι Ρώσοι θα αρχίσουν να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κατά των αμερικανικών μέσων πληροφοριών στην Ουκρανία, εάν οι ουκρανικές επιθέσεις κατά των Ρώσων πολιτών συνεχίζονται.

Αυτά τα δεδομένα δείχνουν μόνο αυτό που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να "αντικρούσουν": το γεγονός ότι η Δύση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή τη σύγκρουση και ολόκληρη την ανθρωπιστική τραγωδία στην Ουκρανία. Σε αυτόν τον πόλεμο, το Κίεβο είναι απλώς ένας πληρεξούσιος, χωρίς να έχει καμία πραγματική εξουσία λήψης αποφάσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη σύγκρουση ως έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων που διεξάγεται από το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας μέσω του ουκρανικού καθεστώτος.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail