CNN: Η απώλεια της Avdeevka ήταν ένα σημείο καμπής και η χειρότερη στιγμή για την Ουκρανία

RIA Novosti
Freepen.gr - Η απώλεια από την Ουκρανία της πόλης Avdeevka στην DNR έχει γίνει σημείο καμπής στη σύγκρουση και η χειρότερη στιγμή για το Κίεβο, απειλώντας να μετατραπεί "στο μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο της Ευρώπης" από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρει το CNN.

"Πρόκειται για μια κομβική στιγμή όπου οι ταυτόχρονες ρωσικές επιτυχίες και η ατροφία της Δύσης απειλούν να μετατραπούν στο μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1940", σημειώνει το CNN.

Όπως σημειώνεται, υπάρχει απογοήτευση από τους δυτικούς ηγέτες και τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για την έλλειψη υποστήριξης που ζητήθηκε από το Κίεβο και την κατάσταση της AFU που φαίνεται "όλο και πιο απελπιστική".

"Οι προειδοποιήσεις ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αποτύχει στην πρώτη γραμμή του μετώπου, εάν το αμερικανικό Κογκρέσο συνεχίσει να παρακρατεί το πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν πλέον μετατραπεί σε μια πικρή και σκληρή πραγματικότητα", επισημαίνει το CNN.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail