Η τουρκική εταιρεία κατασκευής drone Baykar αρχίζει να κατασκευάζει εργοστάσιο στην Ουκρανία

Βirol ΒΕΒΕK / ΑFΡ
Freepen.gr - Ο τουρκικός αμυντικός εργολάβος Baykar έχει αρχίσει να κατασκευάζει ένα εργοστάσιο κοντά στο Κίεβο, το οποίο θα απασχολεί περίπου 500 άτομα και στο οποίο θα κατασκευάζει είτε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 είτε τα TB3, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο Reuters.

Τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar έχουν αποκτήσει παγκόσμια προβολή αφού χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό της Ουκρανίας για να αναχαιτίσουν τις ρωσικές δυνάμεις καταστρέφοντας τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα πυροβολικού.

Η Baykar δήλωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνίες εξαγωγής για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 με 30 χώρες. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ουκρανία, η Αιθιοπία, η Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν από το 2018, σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης SIPRI.

"Το εργοστάσιό μας κατασκευάζεται. ... Χρειαζόμαστε περίπου 12 μήνες για να ολοκληρώσουμε την κατασκευή και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στον εξοπλισμό και την οργανωτική δομή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar Haluk Bayraktar στο περιθώριο της Παγκόσμιας Έκθεσης Άμυνας στο Ριάντ.

"Το εργοστάσιο στην Ουκρανία είναι μεγάλο, σχεδιάζουμε να απασχολήσουμε περίπου 500 άτομα", δήλωσε.

Ο Bayraktar σημείωσε ότι το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής περίπου 120 μονάδων ετησίως, αλλά δήλωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η παραγωγή στο ουκρανικό εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 ή TB3.

Ερωτηθείς εάν τα ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση θα αποτελούσαν πρόβλημα για το εργοστάσιο, είπε ότι τα σχέδια "προχωρούν" και πως "τίποτα" δεν μπορεί να τα σταματήσει.

Ο Bayraktar δήλωσε επίσης ότι τα σχέδια της εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη να ξεκινήσει την παραγωγή στη Σαουδική Αραβία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail