Η Ουκρανία δεν έχει αρκετούς εκπαιδευμένους πιλότους F-16 - Λευκός Οίκος

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Η έγκαιρη παράδοση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών δε θα είχε αλλάξει την πορεία της αποτυχημένης θερινής αντεπίθεσης της Ουκρανίας, επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί εκπαιδευμένοι πιλότοι για να τα πετάξουν, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Μιλώντας στο ABC News την Κυριακή, ο Σάλιβαν διαφώνησε με την αφήγηση πως ο Λευκός Οίκος δεν παρείχε αρκετό "πολεμικό εξοπλισμό" για να πετύχει η Ουκρανία στο μέτωπο.

"Η ιδέα ότι δεν κινητοποιήσαμε μια τεράστια ποσότητα πόρων και δυνατοτήτων για να παραδώσουμε στους Ουκρανούς απλώς δεν ευσταθεί", δήλωσε ο Σάλιβαν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η σταδιακή προσέγγιση της Ουάσινγκτον στις παραδόσεις προηγμένου οπλισμού ευθύνεται για την έλλειψη προόδου της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.

"Αν κοιτάξετε συνολικά κάποια από αυτά που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία σε αυτή τη μάχη, πρόκειται για μια απίστευτη ποσότητα υλικού που παραδόθηκε με ταχύτητα, σε κλίμακα που ξεπερνά τις προσδοκίες", υποστήριξε.

"Υπάρχουν πρόσθετες δυνατότητες που οι Ουκρανοί αναζητούσαν, τα F-16 είναι μία από αυτές", συνέχισε, εξηγώντας πως ενώ οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν τα αεροσκάφη, η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι ότι "δεν υπάρχουν πολλοί πιλότοι για να μπορέσουν να πιλοτάρουν αυτά τα αεροσκάφη".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail