Focus: Ουκρανοί πρόσφυγες πέταξαν δωρεάν τρόφιμα στα σκουπίδια στη Γερμανία

RIA Novosti / Igor Zarembo
Freepen.gr - Ουκρανοί πρόσφυγες πέταξαν ανέγγιχτα τρόφιμα που παρέλαβαν από την αλυσίδα εστίασης Geraer Tafel στην πόλη Gera της Γερμανίας σε κάδο απορριμμάτων, αναφέρει το περιοδικό Focus επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής και τη διεύθυνση του καταστήματος.

"Τυρί, σαλάτα, γιαούρτι, μπαχαρικά - άψογα συσκευασμένα και βρώσιμα προϊόντα από μια αλυσίδα τροφοδοσίας στην πόλη Gera της Θουριγγίας - κατέληξαν σε έναν κάδο απορριμμάτων στα μέσα Δεκεμβρίου - προφανώς είχαν πεταχτεί σκόπιμα. Οι κάτοικοι της γειτονιάς Zwetzen δεν πίστευαν στα μάτια τους", γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής Winfried Stecker, αφού βρήκε τα προϊόντα σε έναν κάδο απορριμμάτων, ακολούθησε τους ανθρώπους που τα πέταξαν και συνάντησε ένα αυτοκίνητο με ουκρανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Gizelda Shedlikh, τη διευθύντρια του καταστήματος, το ζευγάρι των Ουκρανών χρησιμοποιούσε συνεχώς τις υπηρεσίες τροφοδοσίας. Σύμφωνα με την ίδια, πολλοί άποροι άνθρωποι μένουν χωρίς φαγητό, ενώ κάποιοι το πετούν ανέγγιχτο.

"Αν δεν σας αρέσει κάτι, μπορείτε να το αφήσετε στο τραπέζι μας ή να μας το επιστρέψετε αμέσως. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη", δήλωσε η ίδια.

Ο Shedlich δήλωσε πως οι Ουκρανοί που διέπραξαν αυτή την πράξη έλαβαν τρόφιμα για τελευταία φορά και η κάρτα σίτισης τους έχει ήδη ακυρωθεί.

Η αλυσίδα εστίασης Garaer Tafel προμηθεύει με τρόφιμα περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα. Μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε απότομα λόγω των Ουκρανών που έφτασαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail