Δυτικές ειδικές δυνάμεις εργάζονται στην Ουκρανία - FT

ukrinform.net
Freepen.gr - Η ανεπίσημη παρουσία δυτικών ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι θέμα κοινής γνώμης, έγραψαν την Τρίτη οι Financial Times, επικαλούμενοι ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο της άμυνας, ο οποίος μίλησε ανώνυμα.

Το σχόλιο ήρθε ως απάντηση στην προηγούμενη πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για πιθανή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά από μια συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι τη Δευτέρα, ο Μακρόν δήλωσε ότι "δεν υπήρξε συναίνεση [στη συνάντηση] για την αποστολή, με επίσημο τρόπο, στρατευμάτων στο έδαφος, αλλά από την άποψη της δυναμικής, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα". Υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να εμποδίσει τη Ρωσία να κερδίσει τη σύγκρουση.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος της άμυνας εξήγησε στους Financial Times πως η δήλωση του Μακρόν σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων ήταν μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία.

"Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δυτικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία - απλώς δεν το έχουν αναγνωρίσει επίσημα".

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αναφέρει πλήγματα κατά των "ξένων μισθοφόρων", όπως τους χαρακτήρισε, που πολεμούν στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail