Ο Μπάιντεν υπογράφει την επιχείρηση Ground Hog - Βομβαρδισμός ανούσιων "στόχων" στη Συρία και το Ιράκ

syria.liveuamap.com
Δε γνωρίζω αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν τη στρατιωτική τους απάντηση στην πρόσφατη επίθεση στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία την Ground Hog’s Day, αλλά η επιλογή του στόχου είναι μια πραγματική παγκόσμια απομίμηση της εμβληματικής ταινίας του Bill Murray, Ground Hog's Day. Δείτε πρώτα το τρέιλερ (για να είμαστε στην ίδια σελίδα) και στη συνέχεια θα σας εξηγήσω το γιατί.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Για να καταλάβουμε τι πρόκειται να κάνει ο Μπάιντεν αρκεί να πάμε πίσω και να θυμηθούμε τι προσπάθησε να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2013 και τι έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Συρία το 2017. Θυμάστε τις ψεύτικες επιθέσεις με αέριο "σαρίν" που φέρεται να πραγματοποίησε η Συρία το 2013 και το 2017. Και τα δύο περιστατικά σκηνοθετήθηκαν από πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που συνεργάζονταν με ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόσχημα για επίθεση κατά του στρατού της Συρίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Τραμπ πείστηκαν να πραγματοποιήσουν στρατιωτικά πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους της Συρίας ως αντίποινα για αυτή την "εξωφρενική" χρήση χημικού όπλου σε ανυπεράσπιστους πολίτες. Ο Ομπάμα προσπάθησε να πάρει την έγκριση του Κογκρέσου για ένα χτύπημα, αλλά δεν τα κατάφερε και υποχώρησε. Ο Sy Hersh παρέθεσε όλες τις αιματηρές λεπτομέρειες του αποτυχημένου θεάτρου καμπούκι του Μπαράκ Ομπάμα στο άρθρο του London Review of Books, The Red Line and the Rat Line. Ο γερουσιαστής Lindsey Graham πήγε στα πρακτικά για να περιγράψει τι σκόπευε να κάνει ο Ομπάμα αλλά δεν το έκανε:

Ο γερουσιαστής Lindsey O. Graham (R-S.C.), ο οποίος είδε τα σχέδια του Ομπάμα εκείνη την εποχή, μου είπε ότι το σχέδιο του Ομπάμα προέβλεπε να πλήξει έξι διαφορετικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Άσαντ, ενώ το σχέδιο του Τραμπ αφορούσε μόνο μία. Αλλά ο Γκράχαμ σημείωσε πως ο Ομπάμα άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και κατέληξε να μην χτυπήσει καθόλου τη Συρία.

"Αυτό είναι καλύτερο από το να μην κάνουμε τίποτα. Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο Γκράχαμ. "Θα αλλάξει τη συμπεριφορά τους; Δεν ξέρουμε ακόμη αν αυτή η επίθεση θα λειτουργήσει ή όχι".

Ο πρόεδρος Τραμπ, ωστόσο, εξαπέλυσε μια περιορισμένη επίθεση στη Συρία. Γνωρίζω από έναν φίλο που συμμετείχε στη συζήτηση στην αίθουσα πολέμου εκείνη την εποχή ότι το υπουργείο Άμυνας, η CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησαν τεράστια πίεση στον Τραμπ να προχωρήσει στην επίθεση. Τελικά έδωσε το πράσινο φως για ένα χτύπημα με πυραύλους κρουζ σε μια βάση.

Εδώ είναι το μέρος της ιστορίας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν μέλος της αμερικανικής CENTCOM και επιχειρούσε από μια βάση στο Al Udeid, κάλεσε τους Ρώσους από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (γνωστός και ως CAOC) και ειδοποίησε τους Ρώσους για την επικείμενη επίθεσή μας. Οι Ρώσοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους Σύριους, οι οποίοι στη συνέχεια μετέφεραν βασικό εξοπλισμό και προσωπικό σε ασφαλές μέρος. Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν. Οι Ρεπουμπλικάνοι και ορισμένοι Δημοκρατικοί επευφημούσαν την ενέργεια ως ένδειξη της αποφασιστικότητας των ΗΠΑ. Αλλά ήταν μια παρωδία. Οι Σύριοι δεν υπέστησαν σημαντικές απώλειες επειδή είχαν προειδοποιηθεί.

Ο Τζο Μπάιντεν παίρνει μια σελίδα από τον Ντόναλντ Τραμπ και ενέκρινε ένα χτύπημα που θα διαφημιστεί ως μαζικό αντίποινο. Μόνο που οι στόχοι αυτών των επιθέσεων γνωρίζουν ήδη ότι πρόκειται να συμβεί και λαμβάνουν μέτρα αποφυγής. Ο Μπάιντεν το κάνει αυτό για καθαρά πολιτικό όφελος, για να προσπαθήσει να ηρεμήσει τη χορωδία των μελών του Κογκρέσου και της τάξης των νεοσυντηρητικών που απαιτούν δράση, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τον εαυτό του στο αμερικανικό κοινό ως άνθρωπο της δράσης. Ταυτόχρονα φαίνεται πως ο Μπάιντεν και η ομάδα του αποφάσισαν σοφά να αποφύγουν να σκοτώσουν πραγματικά Ιρανούς ή τους πληρεξουσίους τους. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, μια σοβαρή επίθεση σε ιρανικά συμφέροντα θα προκαλέσει σημαντικά αντίποινα από το Ιράν και θα φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμέτωπες με το δίλημμα της έναρξης ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια ενός εκλογικού έτους.

Υποψιάζομαι ότι ο Αμερικανός στρατηγός στο CAOC θα κάνει μερικά τηλεφωνήματα στους Ρώσους ομολόγους του για να διασφαλίσει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αντιπαράθεσης μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών αεροπορικών μέσων. Ως εκ τούτου, deja vu όλα ξανά ή αλλιώς Ground Hog Day. Ακριβώς όπως οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη, πρόκειται για ήχο και οργή που δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν πρόκειται να βελτιώσει τις χαλαρές στρατηγικές τύχες των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail