GT: Το ΝΑΤΟ θέλει να παρασύρει τη Ρωσία και την Κίνα σε παγκόσμιο πόλεμο μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία

US Army / Staff Sgt. Κιθ Άντερσον
Freepen.gr - Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τη Ρωσία και την Κίνα μιλά για την επιθυμία της συμμαχίας να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, γράφει η Global Times.

Νωρίτερα, σε ομιλία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την Κίνα «την πιο σοβαρή απειλή μακροπρόθεσμα» και τον βόρειο γείτονά της ως «την πιο πιεστική από αυτές».

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προετοιμασία της κοινής γνώμης για να κλιμακωθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία σε παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει το άρθρο.

Το υλικό σημειώνει ότι ο Στόλτενμπεργκ δεν περιορίζει πλέον την ουκρανική κρίση στην Ευρώπη, αλλά τη βλέπει ως μια παγκόσμια γεωπολιτική σύγκρουση.

"Μόλις το ΝΑΤΟ αρχίσει να επεκτείνεται στην Ασία , αυτό θα μπορούσε όχι μόνο να επιδεινώσει τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, αλλά και να οδηγήσει σε κλιμάκωση της κούρσας εξοπλισμών και περιφερειακών συγκρούσεων. Ο κίνδυνος πολέμου αναπόφευκτα θα αυξηθεί καθώς η συμμαχία προχωρά και επεκτείνεται", τόνισε η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail