Ο Μπάιντεν κάνει σαφή λόγο για τη συνενοχή του ΝΑΤΟ - και το δικαίωμα της Ρωσίας να ανταποδώσει - για την κατάρριψη του IL-76

Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να επιτεθούν στο Ιράν ως αποτέλεσμα του φονικού χτυπήματος σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία, από το οποίο σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Μπάιντεν πετάει πέτρες σε ένα γυάλινο σπίτι, αν στη συνέχεια εξετάσουμε την περίπτωση της κατάρριψης του IL-76 πάνω από τη Ρωσία, όταν σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι.

Δεν είναι καθόλου σαφές αν το Ιράν συμμετείχε στην επιδρομή στη βάση της Ιορδανίας. Η Τεχεράνη το αρνείται σθεναρά και ακόμη και το Πεντάγωνο έχει παραδεχτεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το Ιράν έβαλε το χέρι του στην επίθεση με drone.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπάιντεν υποστήριξε πως το Ιράν ευθύνεται και ότι αυτό δίνει στις ΗΠΑ το δικαίωμα να απαντήσουν στρατιωτικά. Αν ο Μπάιντεν μπορεί να προβάλει αυτή την υπόθεση, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την κατάρριψη του μεταγωγικού αεροσκάφους IL-76 πάνω από τη Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες, σύμφωνα με το σκεπτικό κανενός άλλου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Με τον όρο "υπόλογος" αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να λάβει στρατιωτικά αντίποινα εναντίον του ενόχου του εγκλήματος στο οποίο σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι. Και πάλι, αυτό είναι σύμφωνα με το σκεπτικό του ίδιου του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δε μίλησε για το μοιραίο περιστατικό με το IL-76 που συνέβη στις 24 Ιανουαρίου, όταν εννέα Ρώσοι στρατιωτικοί και 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν μετά από χτύπημα του φορτηγού αεροσκάφους τους στον αέρα με πολεμική κεφαλή.

Ο πρόεδρος απαντούσε σε ερωτήσεις αμερικανών δημοσιογράφων σχετικά με τον θάνατο τριών αμερικανών στρατιωτικών σε βάση στην Ιορδανία, στην οποία επιτέθηκαν ιρακινοί μαχητές στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο για τους αμερικανικούς θανάτους και υποσχέθηκε αντίποινα. Κάπως αντιφατικά, ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποί του δήλωσαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν έναν ευρύτερο πόλεμο με το Ιράν, παρόλο που ο Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπεύει να επιτεθεί σε ιρανικά περιουσιακά στοιχεία με "κλιμακωτό τρόπο σε χρόνο της επιλογής του". Αν αυτό δεν είναι ένας ευρύτερος πόλεμος, τότε τι είναι;

Το Ιράν έχει αρνηθεί σθεναρά οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ. Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η ιρακινή πολιτοφυλακή γνωστή ως Ισλαμική Αντίσταση, η οποία έχει συμμαχήσει με το Ιράν.

Ερωτηθείς αν κατηγορεί το Ιράν, ο Μπάιντεν είπε πως το κατηγορεί "με την έννοια ότι προμηθεύουν τα όπλα στους ανθρώπους που το έκαναν". 

Το Ιράν και οι ιρακινοί μαχητές συνδέονται με παρόμοιο τρόπο με την υποστήριξη της Τεχεράνης προς τη Χαμάς στη Γάζα, τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και τη Συρία και το κίνημα Ansar Allah στην Υεμένη. Όλοι έχουν ως κίνητρο τη σθεναρή αντίθεση στην στρατιωτική κατοχή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στη γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Συλλογικά, το Ιράν και οι σύμμαχοί του είναι γνωστοί ως Άξονας της Αντίστασης.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν προμήθευσε τα όπλα στους μαχητές που σκότωσαν τους τρεις Αμερικανούς στρατιώτες. Το Ιράν υποστηρίζει πως κάθε μέλος της αντίστασης διαθέτει τη δική του εξουσία και τη δική του λήψη αποφάσεων.

Αντίθετα, όμως, η προμήθεια αμερικανικών και άλλων όπλων του ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Κιέβου καταγράφεται δημοσίως. Υπολογίζεται ότι η Δύση έχει χρηματοδοτήσει την Ουκρανία με συνολικά 200 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Περίπου τα μισά από αυτά έχουν δαπανηθεί για όπλα που περιλαμβάνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως τα συστήματα Patriot, Shadow Storm, Scalp και Iris-T. Οι βρετανικοί και γαλλικοί πύραυλοι κρουζ έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να πλήξουν προπολεμικά ρωσικά εδάφη όπως το Μπέλγκοροντ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι.

Το χτύπημα στο μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε με όπλα που προμηθεύτηκαν από τη Δύση.

Οι Ρώσοι ερευνητές της συντριβής επιβεβαίωσαν αυτή την εβδομάδα προηγούμενους ισχυρισμούς ότι το φορτηγό αεροσκάφος καταρρίφθηκε με όπλο του ΝΑΤΟ, είτε με ένα αμερικανικό πυραυλικό σύστημα Patriot είτε με έναν γερμανικό πύραυλο εδάφους-αέρος Iris-T.

Όταν το IL-76 ανατινάχθηκε από τον ουρανό στις 24 Ιανουαρίου πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν την εκτόξευση δύο αντιαεροπορικών κεφαλών σχεδόν 100 χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο. Οι πύραυλοι φέρεται να εκτοξεύθηκαν από την τοποθεσία Liptsy στην ανατολική επαρχία Χάρκοβο της Ουκρανίας. Πιστεύεται πως μόνο τα όπλα που προμήθευσε το ΝΑΤΟ στις ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτή την εκτεταμένη εμβέλεια.

Την εποχή της κατάρριψης του IL-76, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι αν επιβεβαιωθεί πως τα δυτικά όπλα ήταν υπεύθυνα, τότε η Ρωσία θα θεωρήσει τη Δύση συνυπεύθυνη για το έγκλημα.

Στις 26 Ιανουαρίου, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιανσκι δήλωσε: "Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το χωριό Liptsy στην περιοχή του Χάρκοβο".

Και πρόσθεσε: "Θα μπορούσαν να είναι είτε αμερικανικοί πύραυλοι Patriot είτε γερμανικής κατασκευής πύραυλοι Iris-T. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα καταστήσει τους δυτικούς προμηθευτές αυτών των πυρομαχικών συνυπεύθυνους σε αυτό το έγκλημα. Ακριβώς όπως είναι συνένοχοι στους βομβαρδισμούς ειρηνικών γειτονιών ρωσικών πόλεων που πραγματοποιούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με δυτικά όπλα".

Οι Ρώσοι ερευνητές της συντριβής έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι τα δυτικά όπλα ήταν η αιτία της θανατηφόρας συντριβής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ή ένας από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ προμήθευσε αυτά τα όπλα. Αυτό καθιστά τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ συνένοχους σε μια πράξη θανατηφόρας επίθεσης κατά της Ρωσίας.

Και χρησιμοποιώντας την ίδια λογική με τον Τζο Μπάιντεν, αυτή η ενοχή καθιστά τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους τους υπόλογους στη Ρωσία... "με την έννοια ότι προμηθεύουν τα όπλα στους ανθρώπους που το έκαναν".

Ο Μπάιντεν έκανε λόγο για απευθείας χτυπήματα της Ρωσίας σε αμερικανικά ή νατοϊκά περιουσιακά στοιχεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail