Ο Javier Milei παίζει την Αποκάλυψη: Ο Αργεντινός πρόεδρος θέλει την κατασκευή του τρίτου ναού της Ιερουσαλήμ

Ο Χαβιέρ Μίλεϊ υποδύεται τον αποκαλυπτικό Προφήτη. Τα έθνη συχνά κυβερνώνται από ανθρωπάκια τυφλωμένα από την αντιληπτή τους δύναμη. Άνθρωποι που μερικές φορές απολαμβάνουν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων και με τις βιβλικές προφητείες. Ο Χαβιέρ Μίλεϊ είναι ένας από αυτούς. Όχι ο μόνος. Ενώ η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να σταματήσει την αδικαιολόγητη βία του ισραηλινού στρατού εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού, ο πρόεδρος της Αργεντινής Μίλεϊ ανακοινώνει ότι θέλει να μεταφέρει την έδρα της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια εκφράζει την υποστήριξή του στην ανοικοδόμηση του τρίτου ναού του βασιλιά Σολομώντα. Ολοκλήρωσε την προσχώρηση αυτή επικαλούμενος την προφητεία που συνδέει την ανέγερση του ιερού αυτού χώρου με την έλευση του Εβραίου Μεσσία. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού, θα πρέπει να κατεδαφιστεί το Τζαμί Αλ Ακσά, ένας ιερός τόπος που τιμούν πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνοι.

Γράφει ο Piero Messina - southfront.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρόκειται για ένα πλήρες αποκαλυπτικό όραμα για το τέλος των καιρών. Σε καμία πόλη τα σύμβολα δεν έχουν τόση σημασία όσο στην Ιερουσαλήμ. Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Μιλάι πρέπει ακόμα να πιστωθεί πως είχε το θάρρος να πει αυτό που σκέφτονται πολλοί πολιτικοί ηγέτες, από το ισραηλινό κατεστημένο των Ασκενάζι και την παγκοσμιοποιητική αλυσίδα του, από ολόκληρο το νεοδημοκρατικό ρεύμα των ΗΠΑ, από τους νεοταξίτες υπέρ του Τραμπ, από πολλές δυτικές ελίτ και τους ανθρώπους του Νταβός. Πρόκειται για ένα είδος cupio dissolvi που δικαιολογείται στο όνομα του αναπόφευκτου των προφητειών.

Τελικά, είναι ένας πολύ απλός τρόπος να δικαιολογούνται οι πολεμικές ενέργειες που διεξάγονται στο όνομα της πιο κοινότοπης γεωπολιτικής αρχής: του στρατιωτικού, κοινωνικού, οικονομικού και χρηματοπιστωτικού ελέγχου κατά μήκος των διαχωριστικών γραμμών που χωρίζουν την Heartland από την Rimland. Πιο απλά: η Δύση θέλει να θέσει για άλλη μια φορά ολόκληρη τη Μέση Ανατολή υπό τον έλεγχό της και έτσι επικαλύπτει τη γεωστρατηγική της τάση για κυριαρχία με ιερότητα. Ο Μίλεϊ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ακολουθεί το κύμα.

Η επίσκεψη στο Ισραήλ ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αργεντινού προέδρου στο εξωτερικό, εκτός από μια φευγαλέα εμφάνιση στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. Το πάθος του Αργεντινού προέδρου Μίλεϊ για τον Ιουδαϊσμό δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και μεγάλωσε σε καθολική οικογένεια, ο Αργεντινός Έλβις Πρίσλεϊ μελέτησε την Τορά και περισσότερες από μία φορές ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασπαστεί τον ιουδαϊσμό.

Ο τραχύς Μίλεϊ εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα, φορώντας μαύρο κιπά, συγκεντρωμένος και κλαίγοντας με τα χέρια του ακουμπισμένα στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ. Από αυτό το επίμαχο πλατύσκαλο ανακοίνωσε την υποστήριξή του για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού. Μεταξύ των μελλοντικών του σχεδίων υπάρχει επίσης η ιδέα να διορίσει τον Axel Wahnish, τον προσωπικό του ραβίνο, ως τον επόμενο πρέσβη στο Ισραήλ. Ο Milai δεν κρύβει πως είναι οπαδός του εβραϊκού κινήματος Chabad-Lubavitch, και δηλώνει σεβασμό στον Menachem Mendel Schneerson, τον ουκρανικής καταγωγής φιλόσοφο και θρησκευτική προσωπικότητα, έβδομο Rebbe (Δάσκαλο) αυτού του καμπαλιστικού θρησκευτικού κινήματος.

Η σχέση μεταξύ Αργεντινής και Σιωνισμού είναι πολύ βαθύτερη από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Ο Θεόδωρος Χερτσλ, ιδρυτής του Σιωνισμού, σκέφτηκε αμέσως την Αργεντινή ως έδρα του εβραϊκού κράτους που φανταζόταν. Η Αργεντινή είχε προταθεί από τον Herzl ως μια πιθανή "γη της επαγγελίας". Ίσως τώρα η προεδρία Μίλεϊ να μπορούσε να ανακαλέσει αυτό το αρχαίο όνειρο.

Πρέπει επίσης να πούμε, ωστόσο, ότι το ξαφνικό πάθος του Μίλεϊ για τις βιβλικές προφητείες είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα για να κρύψει τα πολλά προβλήματα της αργεντίνικης κοινωνίας. Αφού επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ, ο Μίλεϊ αναχώρησε για τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Ακόμη και σε μια αστρική απόσταση από το Μπουένος Άιρες της, ο Μίλεϊ δεν έχει σταματήσει να κατεδαφίζει την όλο και πιο επισφαλή σχέση με τον πολιτικό κόσμο της χώρας του. Οι μεταρρυθμίσεις του Μίλεϊ, που βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά, έχουν προκαλέσει λαϊκή οργή, φέρνοντας τη χώρα στα πρόθυρα μιας ακόμη εμφύλιας σύγκρουσης. Έτσι, η βουτιά στη Βίβλο ένα βήμα πριν από την Αποκάλυψη είναι επίσης μια εξαιρετική σκοπιμότητα για να αποσπάσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη διοικητική και οικονομική κατάρρευση της πολιτικής του δράσης.

Το αποκαλυπτικό όραμα του Μίλεϊ έχει βαθιές ιστορικές ρίζες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αβρααμικών Σπουδών, οι προσπάθειες ανοικοδόμησης του Τρίτου Ναού ξεκίνησαν ήδη πριν από τον Μεσαίωνα. Τη δεκαετία του 1990, οι φήμες πως Εβραίοι εξτρεμιστές σχεδίαζαν να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση του ναού προκάλεσαν συνεχείς ταραχές. Από τον Ιούνιο του 2008, το Ινστιτούτο του Ναού ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του Kohen Gadol Hoshen (θώρακα που περιείχε τα Urim και Thummim) και του Ephod, και το 2012 εμφανίστηκε η μενορά, που καλύφθηκε με περισσότερα από 40 κιλά (95 λίβρες) από καθαρό χρυσό και φέρεται να αξίζει 2 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά είναι θεμελιώδη αντικείμενα για το ορθόδοξο δόγμα και απαραίτητα στο Ναό, ξεκάθαρα σημάδια - για όσους πιστεύουν σε αυτά - που επιβεβαιώνουν ότι η φάση της προετοιμασίας βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο από ό,τι πολλοί ισχυρίζονται.

Εν ολίγοις, στην Ιερουσαλήμ δεν λείπουν τα προηγούμενα και εργαζόμαστε σιωπηλά για να είμαστε έτοιμοι για το ραντεβού με τις επερχόμενες προφητείες. Οι πιο ταραγμένοι είναι οι Ασκενάζι. Το 2010 ανοικοδομήθηκε η συναγωγή της Χούρβα, ένας τόπος του οποίου η ιστορία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια παραβολή του Ιουδαϊσμού στο Ισραήλ. Αυτή που εγκαινιάστηκε είναι η τρίτη συναγωγή στη Χούρβα, αφού οι δύο προηγούμενες καταστράφηκαν σε ισάριθμες συγκρούσεις. 

Σύμφωνα με μια προφητεία του Γκαόν της Βίλνα, του Ασκενάζι δασκάλου των Εβραίων που έφτασε στο Ισραήλ από τη Λιθουανία, αναφέρει πως όταν η συναγωγή της Χούρβα ανοικοδομηθεί για τρίτη φορά, οι εργασίες για την κατασκευή του τρίτου ναού θα μπορέσουν να ξεκινήσουν στην εσπλανάδα (που σήμερα είναι τζαμί) ( ο νέος, μετά από εκείνους του Σολομώντα και του Ηρώδη, που και οι δύο καταστράφηκαν). Αυτά είναι απλά τα λόγια ενός παλιού καββαλιστή. Αλλά στην πόλη όπου τα πάντα είναι σύμβολα, την ίδια προφητεία εκφώνησε τώρα και ο πρόεδρος της Αργεντινής Μίλεϊ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail