Καθηγητής Mearsheimer: Η Ουκρανία θα χάσει περισσότερα εδάφη χωρίς ειρηνευτικές συνομιλίες

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει περισσότερα εδάφη εάν δεν ξεκινήσει τη διαδικασία ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, John Mearsheimer, σε συνέντευξή του στο κανάλι Daniel Davis / Deep Dive στο YouTube.

"Οι Ουκρανοί θα χάσουν. Το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι: πόσα εδάφη θα χάσουν, πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν; <...> Υπάρχει η πιθανότητα οι Ρώσοι, μετά την επιτυχία στην Αβντέεβκα, να συνεχίσουν να προελαύνουν και να απελευθερώσουν περισσότερα εδάφη", είπε.

Ο Mearsheimer τόνισε πως κανένας οικονομικός πόρος που θα μεταφέρει η Δύση στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να νικήσουν. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να σκεφτεί τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ο στρατός της οποίας έχει καταλάβει την πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

"Οι Ουκρανοί πρέπει να κάνουν μια συμφωνία", συνόψισε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail