Η Γαλλία δε σχεδιάζει να μεταφέρει μαχητικά Mirage στο Κίεβο, είπε ο Μακρόν

pixabay / PokeyArt
Freepen.gr - Το Παρίσι δεν διαπραγματεύεται με το Κίεβο για την προμήθεια μαχητικών Mirage, αλλά μελετά μόνο πόσο χρήσιμη θα ήταν η μεταφορά γαλλικών αεροσκαφών στην Ουκρανία για την εκπαίδευση πιλότων, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI, δήλωσε ότι διαπραγματεύεται με τον Μακρόν για τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 στο Κίεβο.

"Σήμερα δε διαπραγματευόμαστε για τα Mirage, αλλά εκπαιδεύουμε πιλότους. Μεταξύ των οκτώ υπαρχόντων συνασπισμών, στους οποίους σήμερα έχει προστεθεί ένας ένατος συνασπισμός για όπλα μεγάλης εμβέλειας, υπάρχει ένας συνασπισμός για την αεροπορία, για τα μαχητικά F-16. Εμείς δεν έχουμε F-16 ", αφού έχουμε το δικό μας αεροσκάφος. Μελετάμε τις δικές μας δυνατότητες για να δούμε αν αυτό θα είναι χρήσιμο για την άμυνα της Ουκρανίας", είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση για την υποστήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail