Οι "ψεύτικοι πατέρες" της Γερμανίας: Νιγηριανός μετανάστης γνωστός ως Mr. Cash Money εισπράττει χιλιάδες αναγνωρίζοντας παιδιά

Freepen.gr - Οι αλλοδαποί στη Γερμανία εξαπατούν τους φορολογούμενους με εκατομμύρια ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι έχουν αλλοδαπά παιδιά που στην πραγματικότητα δεν είναι δικά τους, με τις γυναίκες που εμπλέκονται στις απάτες να κερδίζουν κοινωνικά επιδόματα και άδειες παραμονής.

Το ερευνητικό ρεπορτάζ για την έκρηξη των "ψεύτικων πατεράδων" προέρχεται από το δημόσια χρηματοδοτούμενο RBB και το ARD, το οποίο παρουσιάζει το προφίλ του Jonathan A., ενός επιδεικτικού Νιγηριανού, γνωστού για το ότι ποζάρει με τον πολυτελή στόλο γερμανικών αυτοκινήτων του στη Νιγηρία, παρά το γεγονός πως οι γερμανικές αρχές τον χαρακτηρίζουν "άπορο". Ο μετανάστης βγάζει τόσα πολλά από τους Γερμανούς φορολογούμενους που έχει αυτοχαρακτηριστεί "Mr. Cash Money".

Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, γράφει η tagesschau.de, οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για τα 24 παιδιά του από διάφορες γυναίκες, οι οποίες προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες. Ο Τζόναθαν Α., ο οποίος γεννήθηκε στη Νιγηρία, έχει πλέον αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα. Κατά συνέπεια, κάθε παιδί που αποκτά, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκε, λαμβάνει αυτόματα την ιθαγένεια και μέσω της οικογενειακής επανένωσης, οι μητέρες, τα παιδιά και οι συγγενείς τους λαμβάνουν αυτόματα το δικαίωμα διαμονής στη Γερμανία. Στην περίπτωση του Jonathan A., το σύνολο αυτό ανέρχεται σήμερα σε 94 άτομα.

Εισπράττει περίπου 22.000 ευρώ από τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας για τα διάφορα παιδιά του και έχει στα σκαριά δύο επιπλέον αιτήσεις πατρότητας. Παρ' όλα αυτά, η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την εκταμίευση των πληρωμών στον άνδρα τον χαρακτηρίζει "άπορο", καθώς δεν αποκτά κανένα εισόδημα από καμία εργασία.

Επισημαίνει συγκεκριμένα τον Jonathan A., λέγοντας πως πρόκειται για "συστηματική κατάχρηση της αναγνώρισης της πατρότητας".

"Η εικονική πατρότητα έχει να κάνει με το να επιτρέπεται σε ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία προοπτική να παραμείνουν στη Γερμανία να παραμείνουν στη Γερμανία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν χρήματα γι' αυτό, συνήθως στο πρόσωπο που αναλαμβάνει την πλαστή πατρότητα".

Με άλλα λόγια, οι γυναίκες πληρώνουν τον Τζόναθαν Α. για να αναλάβει την πατρότητα παιδιών που στην πραγματικότητα δεν είναι δικά του. Αυτές οι γυναίκες με τη σειρά τους αποκτούν το δικαίωμα να εγκατασταθούν στη Γερμανία και να λάβουν κοινωνικές παροχές για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Το πρόβλημα επιτείνει το γεγονός ότι το ψέμα για την πατρότητα στη Γερμανία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ο Τζόναθαν Α. δεν είναι ο μοναδικός και οι αρχές εκτιμούν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί δεκάδες χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, η περίπτωσή του αναδεικνύει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αναπτύσσεται.


Το ARD εξέτασε αρχεία από το 2017 από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο δήλωσε τότε ότι η "ετήσια εθνική επιβάρυνση των φορολογουμένων" ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αυτό συνέβη πριν από επτά χρόνια, όταν η μεταναστευτική κρίση που έπληξε τη Γερμανία μόλις είχε πάρει διαστάσεις. Πιο πρόσφατα στοιχεία απλώς δεν είναι διαθέσιμα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως και αυτός ο αριθμός έχει εκτοξευθεί υψηλότερα παράλληλα με τον αριθμό ρεκόρ αλλοδαπών που έρχονται στη χώρα.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail