Η περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία "επιστρέφει αμέσως" στις ΗΠΑ - Nuland

pixabay / RescueWarrior
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον δαπανά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που διατίθενται ως βοήθεια για την Ουκρανία για την παραγωγή όπλων στο εσωτερικό της, δήλωσε η εκτελούσα χρέη αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε συνέντευξή της στο CNN αυτή την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας το εκκρεμές πακέτο βοήθειας, το οποίο το Κογκρέσο δεν κατάφερε να εγκρίνει πριν πάει σε χειμερινές διακοπές, η Νούλαντ δήλωσε ότι έχει "ισχυρή εμπιστοσύνη" πως θα περάσει, καθώς αφορά τα συμφέροντα της ίδιας της Αμερικής.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων επιστρέφει κατευθείαν στην αμερικανική οικονομία, για να φτιάξει όπλα, συμπεριλαμβανομένων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε περίπου σαράντα πολιτείες σε όλες τις ΗΠΑ", δήλωσε, προσθέτοντας πως η υποστήριξη για την Ουκρανία στην Αμερική "εξακολουθεί να είναι ισχυρή".

Οι νομοθέτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων μπλόκαραν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα νομοσχέδιο που ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για ένα πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προορίζεται για όπλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail