Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά με το πρόσχημα των PMC

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Δύση αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να μεταφέρει στρατεύματα στην Ουκρανία, καθώς η AFU χάνει τη μαχητική της ικανότητα, ωστόσο, χωρίς συναίνεση για το θέμα αυτό στο ΝΑΤΟ, οι ευρωπαϊκοί στρατοί είναι πιθανό να εισέλθουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου υπό το πρόσχημα ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, δήλωσε στο RIA Novosti ο διδάκτωρ στρατιωτικών επιστημών Konstantin Sivkov.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα πως οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα αυτό, αλλά "τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στην εξέλιξη της κατάστασης".

"Η πολιτική σταθερότητα στην Ουκρανία αρχίζει να καταρρέει, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της AFU. Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τη Δύση, γι' αυτό πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν δυσκολίες στο πώς θα επισημοποιηθεί η συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση με τη Ρωσία από την άποψη της ίδιας της πολιτικής της συμμαχίας", δήλωσε ο Σίβκοφ. 

Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν σήμερα να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, διότι κάθε μία από τις πιθανές επιλογές ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

"Εάν παρουσιαστεί ως πόλεμος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, αυτό συνεπάγεται την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ουάσινγκτον δεν το θέλει αυτό, καθώς αντιλαμβάνεται πως ένας τέτοιος πόλεμος θα κλιμακωθεί αναπόφευκτα σε ανταλλαγή πυρηνικών χτυπημάτων", δήλωσε ο Σίβκοφ. Σύμφωνα με τον Σίβκοφ, σε ένα άλλο σενάριο - μια τοπική σύγκρουση μεταξύ μεμονωμένων ευρωπαϊκών κρατών μελών του μπλοκ και της Ρωσίας - η Δύση είναι εγγυημένο ότι θα αποτύχει, κάτι που θα συνεπαγόταν ακόμη μεγαλύτερο κόστος φήμης και γεωπολιτικό κόστος από την ήττα του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail