Η ΕΕ χρειάζεται δικά της πυρηνικά, λέει πρωτοκλασάτη ευρωβουλευτής του SPD

SPD Thüringen

Freepen.gr - Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη δε θα πρέπει να συνεχίσουν να βασίζονται στην Ουάσινγκτον για πυρηνική αποτροπή, δήλωσε την Τρίτη η κορυφαία υποψήφια του γερμανικού κυβερνώντος κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Katarina Barley είναι η κορυφαία ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του καγκελάριου Olaf Scholz. Της ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πως η Ουάσινγκτον δε θα πρέπει να υπερασπίζεται τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τους στόχους πληρωμών τους.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε" στις ΗΠΑ που παρέχουν στα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ την πυρηνική τους ομπρέλα, δήλωσε η Μπάρλεϊ στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel. Μια "ευρωπαϊκή βόμβα" θα μπορούσε να γίνει ένα βήμα στο δρόμο προς έναν "ευρωπαϊκό στρατό", πρόσθεσε.

Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα, η ΕΕ "θα πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη", διότι "πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις απειλές του [Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ] Πούτιν και να συμπεριφερθούμε αναλόγως". Κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο πως "αμφισβητεί δημοσίως την εδαφική ακεραιότητα της Πολωνίας και της Λιθουανίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail