Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιστρέφουν στη γραμμή Surovikin κοντά στο Robotyne

Photo: мультимедиа.минобороны.рф by The Ministry of Defence of the Russian Federation is licensed under Creative Commons Attribution 4.0
Στο Robotyne, οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν διερευνητικές επιθέσεις και σύντομα θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις επίθεσης

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επέστρεψαν σε στρατηγικές θέσεις της πρώτης "γραμμής Σουρόβικιν" ανατολικά του Ρομπότινε στην κατεύθυνση των εχθροπραξιών της Ζαπορίζιας.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά τη νίκη στην Avdiivka, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται στον οικισμό Rabotyne στην κατεύθυνση Zaporizhzhia. Ρωσικές πηγές από το πεδίο της μάχης αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφτασαν στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια του οικισμού.

Στρατιωτικοί ανταποκριτές του καναλιού Telegram της Ρωσικής Άνοιξης ανέφεραν ότι "τα συντάγματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και οι δυνάμεις απόβασης διέρρηξαν πάνω από 2 χιλιόμετρα σε 1,5 ημέρα".

Ορισμένα ρωσικά κανάλια ανέφεραν επικαλούμενα ουκρανικές πηγές πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στο Ρομπότινε από τα δυτικά. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται έτσι σε επίθεση από τρεις κατευθύνσεις.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φτάνουν στην πρώτη γραμμή Surovikin

Το Robotyne βρίσκεται πιθανότατα ακόμη στην "γκρίζα ζώνη". Όσον αφορά τις επιβεβαιωμένες επιτυχίες, μπορούμε να αναφέρουμε την αποκατάσταση των θέσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της πρώτης "γραμμής Surovikin" ανατολικά του χωριού.

Ο Ρώσος στρατιωτικός Κοντοτιέρο έγραψε στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούσαν προς τα βόρεια του Ρομπότινε με κατεύθυνση τη Νοβοντανίλοφκα.

Ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή. Το κανάλι Skhidny Front Telegram ανέφερε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποκαθιστούν τον έλεγχο της πρώτης γραμμής άμυνας, την οποία κατέλαβαν οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής επίθεσης. Τώρα οι Ρώσοι ελέγχουν τα υψώματα μεταξύ Verbov και Robotyne.

Προς το παρόν, οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν διερευνητικές επιθέσεις. Θα προχωρήσουν σε επιχειρήσεις επίθεσης "πολύ σύντομα, σε πολλαπλά σημεία", δήλωσε επίσης ο Κοντοτιέρο.

Η Ρωσία επιτίθεται προς πέντε κατευθύνσεις διερευνώντας το αδύναμο σημείο της Ουκρανίας

Είναι πλέον σημαντικό για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να προσδιορίσουν την τοποθεσία της κύριας επίθεσης, αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ καλές στο να συγκαλύπτουν τις προθέσεις τους.

Ο Dmitry Likhovoy, εκπρόσωπος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε πως οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση μέσω του Robotyne προς το Orekhov. Κατά τη γνώμη του, ο ρωσικός στρατός έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια από ό,τι στην κατεύθυνση της Αβντίεβκα.

NYT: Η Ρωσία προελαύνει προς πέντε κατευθύνσεις ταυτόχρονα

Πρόκειται για κατευθύνσεις όπως:

Avdiivka (στο Lastochkino),

Marinka,

Robotyne,

Kremensky (στο Terny)

και Bakhmut (στο Chasov Yar).

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει έως και 40.000 στρατιωτικούς στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια και περίπου 110.000 κοντά στο Κουπιάνσκ και το Κράσνι Λάιμαν, ανέφεραν οι NYT.

"Η κατάληψη της Avdiivka από τη Ρωσία είναι ένα στρατηγικό και συμβολικό πλήγμα για τον στρατό της Ουκρανίας. Η Avdiivka ήταν ένα προπύργιο της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή του Ντονέτσκ, προστατεύοντας αρκετές βασικές ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις πιο δυτικά και θέτοντας υπό συνεχή απειλή την κοντινή πόλη Ντονέτσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία", ανέφεραν οι NYT.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail