Η γερμανική Μπούντεσταγκ απορρίπτει ψήφισμα που απαιτεί προμήθειες Taurus στο Κίεβο

Taurus missiles - Boevaya mashina/CC BY-SA 3.0/Wikimedia Commons
Freepen.gr - Η γερμανική Μπούντεσταγκ (κοινοβούλιο) καταψήφισε ψήφισμα που απαιτούσε να προμηθεύσει η χώρα την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ Taurus, ανέφερε ανταποκριτής του TASS.

Έτσι, έως και 480 νομοθέτες καταψήφισαν το έγγραφο που ξεκίνησε από την παράταξη του αντιπολιτευόμενου μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU). Το έγγραφο υποστηρίχθηκε από 182 νομοθέτες, ενώ πέντε ακόμη νομοθέτες απείχαν.

Το έγγραφο καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να "αναγνωρίσει τη Ρωσία ως υπαρξιακή απειλή" και να σκληρύνει τις αντιρωσικές κυρώσεις. Πέραν αυτού, καλεί τις γερμανικές αρχές να "υποστηρίξουν την Ουκρανία με άμεσες προμήθειες" πολεμικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Taurus, καθώς και πυρομαχικών, και "να αναλάβουν ηγεσία και συντονισμό για το θέμα αυτό στην Ευρώπη".

Πριν από την ψηφοφορία, ο ηγέτης του CDU Φρίντριχ Μερτς κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να υποστηρίξουν το ψήφισμα. "Η Ουκρανία εξακολουθεί να μην λαμβάνει αρκετά όπλα, τα οποία χρειάζεται επειγόντως", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail