Τα γερμανικά ποσοστά γεννήσεων πέφτουν σε χαμηλό 14 ετών

pixabay / liggraphy
Freepen.gr - Όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης, το ποσοστό γεννήσεων στη Γερμανία καταρρέει, με νέα στοιχεία να δείχνουν ότι πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, με μόλις 1,36 παιδιά ανά γυναίκα να γεννιούνται.

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη του Πληθυσμού δείχνουν πως πρόκειται για μια απότομη πτώση μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Το 2021, το ποσοστό εξακολουθούσε να είναι 1,57 παιδιά ανά γυναίκα. Το γερμανικό ινστιτούτο συνέταξε την έκθεσή του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Μια τόσο απότομη "μείωση της γονιμότητας" μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι "ασυνήθιστη", εξήγησαν οι συντάκτες της μελέτης, με τις "φάσεις μείωσης των ποσοστών γονιμότητας" να εκδηλώνονται πολύ πιο αργά και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail