Ξεσπά το χάος! Είμαστε μάρτυρες ταραχών, διαδηλώσεων και εμφυλίων αναταραχών σε όλο το δυτικό κόσμο το 2024

pixabay
Η τάξη καταρρέει σε όλο τον δυτικό κόσμο καθώς οι κυβερνήσεις χάνουν τον έλεγχο των πληθυσμών τους. Οι αγρότες πραγματοποιούν οργισμένες διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, τεράστιες ομάδες μεταναστών ξεσηκώνονται τακτικά, οι λεηλασίες έχουν γίνει τρόπος ζωής σε πολλές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα οι φορτηγατζήδες καλούν σε ιστορικό μποϊκοτάζ της Νέας Υόρκης. Γινόμαστε μάρτυρες πολύ ανησυχητικών εκρήξεων θυμού και απογοήτευσης σε όλο το δυτικό κόσμο αυτήν την στιγμή, και δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει την πίστη μας σε αυτούς που μας κυβερνούν.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα ήθελα να ξεκινήσω συζητώντας τις ταραχές που μόλις έλαβαν χώρα στην Ολλανδία. Ένας αγώνας μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων Ερυθραίων είχε ως αποτέλεσμα μια μαζική εξέγερση που μετέτρεψε τους δρόμους της Χάγης σε εμπόλεμη ζώνη:

Μια βίαιη ταραχή ξέσπασε στους δρόμους της Χάγης χθες το βράδυ, καθώς «μετανάστες» επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με τούβλα και έκαψαν αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Δεκάδες ταραχοποιοί κινηματογραφήθηκαν γύρω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Όπερας κατά μήκος του Fruitweg στην Ολλανδία, καθώς πολλά βαν της αστυνομίας πήγαιναν στο σημείο.

Ένα άλλο κλιπ έδειξε επίσης τα επακόλουθα. Το κτίριο είχε πολλά σπασμένα τζάμια και σταθμευμένα οχήματα καίγονταν, με τον δρόμο να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων Ερυθραίων. «Έφυγε σοβαρά εκτός ελέγχου», δήλωσε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του δήμου της Χάγης, Robin Middel.

Το "Σοβαρά εκτός ελέγχου" είναι μια σημαντική υποτίμηση.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά που προκλήθηκε από τους ταραχοποιούς.


Αλλού στην Ευρώπη, υπήρξαν «οργισμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών» όταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές πλημμύρισαν στο κέντρο του Λονδίνου το Σάββατο:

Ένα βίντεο δείχνει οργισμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια μιας πορείας υπέρ της Παλαιστίνης στο κεντρικό Λονδίνο σήμερα, η οποία εκτιμάται ότι προσέλκυσε μεταξύ 200.000 και 250.000 στην πρωτεύουσα.

Συνολικά έντεκα άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ως ύποπτοι για υποστήριξη μιας απαγορευμένης οργάνωσης, με τη διαδήλωση να έχει προγραμματιστεί να τελειώσει κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία, με φωτογραφίες που δείχνουν αστυνομικούς να βρίσκονται σε παράταξη μπροστά της, προφανώς για να τη φρουρούν.

Περιττό να πούμε πως μια τόσο μεγάλη διαμαρτυρία δεν θα είχε συμβεί ποτέ πριν από 20 χρόνια.

Όμως τον τελευταίο καιρό εκατομμύρια μετανάστες ξεχύνονται στην Ευρώπη και η ΕΕ μόλις πέρασε ένα «σύμφωνο μετανάστευσης» που θα ανοίξει εντελώς τις πύλες:

Η ΕΕ έχει εγκρίνει ένα σύμφωνο μετανάστευσης που ονομάζεται «η αυτοκτονία της Ευρώπης», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλημμύρα της ηπείρου με έως και 75 εκατομμύρια νέους μετανάστες.

Η επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε το νόμο την Τετάρτη, ο οποίος επισημοποιεί τη διανομή των μεταναστών στα κράτη μέλη και τιμωρεί όσους αρνούνται να τους πάρουν.

Επειδή ο πολιτιστικός εμπλουτισμός και η ποικιλομορφία είναι η «μεγαλύτερη δύναμή μας», οι χώρες που προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα χωρίς να δέχονται μετανάστες θα πληγούν με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.

Η Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πτέρυγας του Εθνικού Ράλι, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η συμφωνία θα οδηγούσε στην «αυτοκτονία της Ευρώπης», προσθέτοντας πως ήταν μια συμφωνία με τον διάβολο και αντιπροσωπεύει ένα «οργανωμένο σχέδιο βύθισης της Ευρώπης και των εθνών που τη συνθέτουν"

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι μετανάστες που βγήκαν στους δρόμους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τεράστιος αριθμός αγροτών σε όλη την Ευρώπη έχουν εκφράσει τη βαθιά τους δυσαρέσκεια με αυτούς που τους κυβερνούν:

Οι αγρότες πραγματοποιούν διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη, φράσσοντας τους δρόμους με τα τρακτέρ τους, μπλοκάρουν λιμάνια και πετάνε αυγά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια μακρά λίστα καταγγελιών από περιβαλλοντική ρύθμιση έως υπερβολική γραφειοκρατία.

«Δε ζούμε πλέον από το επάγγελμά μας», είπε στο CNN ένας ταλαιπωρημένος αγρότης στο Παρίσι.

Ενώ μερικές από τις πιο δραματικές διαδηλώσεις έγιναν στη Γαλλία, παρόμοιες ενέργειες έχουν λάβει χώρα σε πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία.

Κανονικά οι αγρότες δεν είναι ριζοσπάστες ακτιβιστές.

Αλλά έχουν πιεστεί πάρα πολύ, και αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φορτηγατζήδες που είναι εξοργισμένοι από την ετυμηγορία που μόλις εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν το Big Apple από εδώ και πέρα:

Ορισμένοι φορτηγατζήδες που υποστηρίζουν τον Τραμπ αρνούνται να μεταφέρουν φορτία από και προς τη Νέα Υόρκη μετά την επιβολή προστίμου 355 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώην πρόεδρο και την αναστολή της ικανότητάς του να διευθύνει επιχειρήσεις στην πολιτεία με την ετυμηγορία της Παρασκευής για πολιτική απάτη.

Ένας οδηγός φορτηγού υπέρ του Τραμπ, γνωστός ως "Chicago Ray" δημοσίευσε ένα βίντεο στο X μετά την ετυμηγορία, αναφέροντας πως αυτός και αρκετοί από τους συναδέλφους του απορρίπτουν τις θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη λόγω της απόφασης του δικαστή Arthur Engoron του Μανχάταν.

«Ήμουν στον ασύρματο μιλώντας με οδηγούς για περίπου την τελευταία… ώρα και 15 λεπτά… Μίλησα με τουλάχιστον δέκα οδηγούς… θα αρχίσουν να αρνούνται φορτία στη Νέα Υόρκη από τη Δευτέρα», είπε ο Ρέι.

Αυτό το μποϊκοτάζ θα είναι αρκετά διαδεδομένο ώστε να κάνει τεράστια διαφορά;

Δεν γνωρίζω.

Αλλά αν αρκετοί οδηγοί φορτηγών συμμετείχαν στο μποϊκοτάζ, θα μπορούσε σίγουρα να προκαλέσει πολύ πόνο.

Όπως έχει επισημάνει η Zero Hedge, οι οδηγοί φορτηγών μετακινούνται «μεταξύ 70% και 73% όλων των φορτίων στις Ηνωμένες Πολιτείες»:



Οι οδηγοί φορτηγών μεταφέρουν μεταξύ 70% και 73% του συνόλου των φορτίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, όταν οι φορτηγατζήδες αρχίζουν να συζητούν σχέδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάρισμα φορτίων στην προοδευτική κόλαση της Νέας Υόρκης, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή.

Μετά την ετυμηγορία, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη ανησυχούσαν ότι θα μπορούσαν να λάβουν την ίδια μεταχείριση που μόλις είχε ο Τραμπ.

Σε απάντηση, η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul εξήγησε πως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, εφόσον «τηρούν το νόμο και ακολουθούν τους κανόνες»:


Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul προσπάθησε να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αφού ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας απέσπασε 355 εκατομμύρια δολάρια από τον Πρόεδρο Τραμπ για τη λειτουργία μιας επιχείρησης στην πολιτεία.

Η Χότσουλ είπε στον Τζον Κατσιματίδη στο «The Cats Roundtable» στο WABC 770 AM, όπου ρωτήθηκε εάν άλλοι επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης πρέπει να ανησυχούν πως «αν μπορούν να το κάνουν στον πρώην πρόεδρο, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε».

Σύμφωνα με την Hochul: «Πιστεύω ότι αυτή είναι πραγματικά μια ασυνήθιστη περίσταση για την οποία οι Νεοϋορκέζοι που είναι επιχειρηματίες, τηρούν τους νόμους και ακολουθούν τους κανόνες  δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν γιατί είναι πολύ διαφορετικοί από τον Ντόναλντ Τραμπ και τη συμπεριφορά του».

Πιστεύετε ότι μια τέτοια δήλωση θα κάνει κάποιον να νιώσει καλύτερα;

Φυσικά και όχι.

Υπάρχει τόσος θυμός για αυτό που μόλις συνέβη. Σε αυτό το σημείο, ο Wayne Allyn Root καλεί σε εθνικό μποϊκοτάζ ολόκληρης της πόλης:

Και τα 100 εκατομμύρια από εμάς πρέπει να μποϊκοτάρουμε τη Νέα Υόρκη. Όχι άλλες διακοπές εκεί. Όχι επαγγελματικά ταξίδια. Δεν υπάρχει πλέον συμμετοχή σε συνέδρια. Όχι χριστουγεννιάτικα ταξίδια για να δείτε τις Rockettes και το δέντρο στο Rockefeller Center. Τέρμα τα ψώνια ρούχων στην Πέμπτη Λεωφόρο. Καμία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Όχι άλλα έξοδα σε ξενοδοχεία ή φανταχτερά εστιατόρια. Απλά πείτε όχι!"

Ρωτήστε κάθε κατάστημα ή διαδικτυακό ιστότοπο από τον οποίο αγοράζετε, "Έχετε έδρα στη Νέα Υόρκη;" Αν ναι, βρείτε κάποιον άλλον να αγοράσετε.

Όλα τα παραδείγματα που έχω μοιραστεί σε αυτό το άρθρο μοιράζονται ένα κοινό θέμα.

Η ελίτ χάνει τη λαβή της και δυσκολεύεται πολύ να διατηρήσει την τάξη.

Αυτό συμβαίνει παρά μια πολύ περίπλοκη εκστρατεία για τη λογοκρισία του Διαδικτύου και τον έλεγχο του τι σκεφτόμαστε.


Απλώς δε λειτουργεί.

Προσπαθούν να μας τραβήξουν τα νήματα, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν υπακούμε πια.

Και σε πολλές από τις κοινότητές μας, η κοινωνική τάξη καταρρέει εντελώς. Όπως ανέφερα νωρίτερα, υπάρχουν μερικά μέρη της χώρας όπου η λεηλασία έχει γίνει τρόπος ζωής:

Μέχρι στιγμής είναι μια γνώριμη σκηνή: μια ομάδα επτά ανδρών μπήκε σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης ρούχων την Πέμπτη φορώντας καλύμματα προσώπου και έκλεψαν το μέρος τυφλά στο φως της ημέρας, βγαίνοντας έξω με ένα σωρό εμπορεύματα ενώ το κατάστημα ήταν ακόμα ανοιχτό. Αλλά αυτό δεν ήταν το Σαν Φρανσίσκο ή το Λος Άντζελες, ήταν στο Μέμφις την περασμένη εβδομάδα και ο έμπορος λιανικής λέει πως αυτό ήταν ένα από τα περισσότερα από 60 παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στα καταστήματά τους μόνο στην περιοχή του Μέμφις.

Σύμφωνα με το WREG-TV, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο παρακολούθησης της φερόμενης συμμορίας κλοπών που βγήκε από ένα τοπικό κατάστημα City Gear μεταφέροντας όπλα με κλοπιμαία εμπορεύματα. Η αστυνομία αναφέρει, αφού εξέτασε το υλικό, ότι τουλάχιστον επτά άτομα συμμετείχαν στην οργανωμένη κλοπή. Ούτε η αστυνομία, ούτε η μητρική εταιρεία του City Gear Hibbett έχουν δώσει στη δημοσιότητα ακριβές ποσό σε δολάρια των εμπορευμάτων που κλάπηκαν, αλλά περιγράφηκε ως «μεγάλο ποσό».

Σε αυτό το σημείο, τα πράγματα έχουν τρελαθεί τόσο πολύ που χρειάζεται πραγματικά να γίνουν πολλά για να με σοκάρουν πια.

Αλλά συγκλονίστηκα από μια ιστορία που διάβασα νωρίτερα σήμερα.

Ένας άνδρας που μόλις είχε αποφυλακιστεί αποφάσισε να κλέψει ένα φορτηγό που μετέφερε 10 Chevrolet C8 Corvettes:

Το Fox 10 Phoenix αναφέρει πως ένας 23χρονος άνδρας, μόλις βγήκε από τη φυλακή, άρπαξε ένα ρυμουλκούμενο τράκτορα φορτωμένο με εξωτικά σπορ αυτοκίνητα, λέγοντας στις αρχές επιβολής του νόμου, αφού τον έπιασαν, ότι χρειαζόταν απλώς μια βόλτα.

Σύμφωνα με το τμήμα του σερίφη της κομητείας Cochise στο Phoenix της Αριζόνα, ο ύποπτος, Isaiah Walker, «επιτέθηκε και λήστεψε» έναν οδηγό φορτηγού σε μια στάση Willcox Loves Truck.

«Ο Γουόκερ άρπαξε το θύμα και το πέταξε από το ταξί», έγραψε το τμήμα του σερίφη στο Facebook.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος «μπήκε στο όχημα, κλείδωσε την πόρτα, έκλεψε το όχημα και το οδήγησε από το πάρκινγκ», συνέχισε το τμήμα του σερίφη, προσθέτοντας ότι το φορτηγό μετέφερε δέκα Chevrolet C8 Corvettes εκτιμώμενης αξίας άνω των 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή.

Το 2024 είναι λιγότερο από δύο μήνες και πιστεύω πως μέχρι το τέλος αυτού του έτους θα δούμε πολύ περισσότερο χάος από αυτό που βλέπουμε τώρα.

Επομένως, προσέξτε τα νώτα σας και κρατήστε το κεφάλι σας σε ένα περιστρεφόμενο στροφείο, γιατί μπαίνουμε σε μια εποχή που δυνητικά θα παραμονεύει κίνδυνος σε κάθε γωνία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail