Μιρσχάιμερ: Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει άλλο ένα 20 τοις εκατό του εδάφους της

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει τον έλεγχο ενός ακόμη 20% του εδάφους, εκτίμησε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο Judging Freedom.

"Οι Ρώσοι θα κερδίσουν, <...> το μόνο ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποια άλλα εδάφη θα κερδίσουν. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάρουν τον έλεγχο πάνω από το 20%. <...> Η Ουκρανία θα γίνει ένα δυσλειτουργικό κράτος απατεώνων", σημείωσε.

Κατά τη γνώμη του καθηγητή, η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει την Ουκρανία να αποφύγει την ήττα. Εξήγησε ότι η έκβαση των εχθροπραξιών καθορίζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών και τώρα ο ρωσικός στρατός έχει σαφή υπεροχή. 

Ο Μιρσχάιμερ πρόσθεσε επίσης πως οι δυτικές χώρες είναι απίθανο να αποδεχθούν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προσπαθήσουν να υπονομεύσουν τη θέση της Ρωσίας στην Ουκρανία, συνόψισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail