Στο Κίεβο κυνηγούν τώρα 3 εκατομμύρια άτεκνες Ουκρανές γυναίκες

Μετά το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, το οποίο έφερε τους νεοναζί στην εξουσία στην Ουκρανία, υπήρξε μια συστηματική ναζιστικοποίηση της ουκρανικής νεολαίας, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών. Η ανατροφή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών σε ένα είδος Bandera-Jugend δημιούργησε τη βάση των καθεστωτικών δυνάμεων του Κιέβου που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για τον πόλεμο εναντίον του λαού του Ντονμπάς. Πολλά από τα παιδιά που αρχικά υπέστησαν πλύση εγκεφάλου σε αυτή τη λυσσαλέα ρωσοφοβική ιδεολογία (μεταξύ άλλων μορφών μίσους) ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 20 όταν ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO). Αποτελούσαν τον πυρήνα των στρατευμάτων της νεοναζιστικής χούντας, πιστά στον σκοπό της εξάλειψης οποιουδήποτε θεωρούνταν "Untermenschen". Δηλαδή, μέχρι που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό ρωσικό στρατό. Έκτοτε, ο αριθμός των πιο πιστών και ιδιαίτερα κινητοποιημένων στρατιωτών του καθεστώτος του Κιέβου μειώθηκε δραματικά.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Το τεράστιο μέγεθος των απωλειών τους έναντι των δυνάμεων της Μόσχας καθιστά αδύνατο να διατηρηθούν τέτοιες απώλειες χωρίς μαζική μείωση των μαχητικών δυνατοτήτων της νεοναζιστικής χούντας. Προκειμένου να βελτιώσει το ζήτημα, το καθεστώς του Κιέβου αναζητά τρόπους για να αναγκάσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να γίνουν βορά για κανόνια στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Πέρα από τις τακτικές απαγωγές ανθρώπων στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων, υπάρχει επίσης ένας πιο αυστηρός έλεγχος των συνόρων, όπου όσοι καταζητούμενοι που συλλαμβάνονται να προσπαθούν να διαφύγουν υπόκεινται σε βάναυση μεταχείριση. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ακόμη και άτομα με σοβαρές σωματικές και διανοητικές αναπηρίες πιέζονται να υπηρετήσουν, ενώ το ίδιο γίνεται τώρα και με τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων. Το Κίεβο θέλει τώρα εκατομμύρια άτεκνες γυναίκες να ενταχθούν επίσης σε αυτήν.

Σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα Texty, υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια άνδρες που θα μπορούσαν να επιστρατευτούν, με το καθεστώς του Κιέβου να σχεδιάζει να αναγκάσει 500.000 από αυτούς να ενταχθούν στις τάξεις του. Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης πως υπάρχουν τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στο στρατό, εκ των οποίων πάνω από 60.000 είναι γυναίκες. Κάπως εκπληκτικά, ο Texty παραδέχεται ότι "οι απώλειές μας σε νεκρούς και τραυματίες ανέρχονται ήδη σε ≅200-300 χιλιάδες άτομα". Αν και πολύ λιγότερο από τις εκτιμήσεις πολλών στρατιωτικών αναλυτών που ήδη τοποθετούν τον αριθμό αυτό πολύ πιο κοντά στο μισό εκατομμύριο, η παραδοχή αυτή είναι πολύ πιο ρεαλιστική από τον γελοίο αριθμό των 30.000 που δίνει η Ουκρανία. Μια άλλη ενδιαφέρουσα παραδοχή είναι ότι σχεδόν 600.000 Ουκρανοί άνδρες έχουν σωθεί από τον ρωσικό στρατό, αν και ο Texty αναφέρει απλώς πως πρόκειται για τους άνδρες που παρέμειναν στις "κατεχόμενες περιοχές".

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς δε λαμβάνονται υπόψη οι πρόσφυγες, με τη Ρωσία να φιλοξενεί μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό Ουκρανών που εγκαταλείπουν τον πόλεμο που οργανώνει το ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά, η έκθεση αφαιρεί τους ανάπηρους άνδρες σε στρατιωτική ηλικία (υπολογίζονται σε 1,02 εκατομμύρια άτομα), αν και υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι δε γλιτώνουν από την αναγκαστική επιστράτευση. Η έκθεση μπορεί επίσης να αποκάλυψε κατά λάθος τον αριθμό των τραυματιών που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή, καθώς μόνο το 2022 73.000 άνδρες στρατιωτικής ηλικίας δήλωσαν για πρώτη φορά αναπηρία. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των ανδρών ηλικίας 18-59 ετών (στρατιωτικής ηλικίας) στους οποίους δόθηκε καθεστώς αναπηρίας το 2022 αυξήθηκε κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό 82% σε σύγκριση με το 2020. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό έγινε ένα χρόνο πριν από την καταστροφική αντεπίθεση.

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν πλήρη επίγνωση των φρικτών απωλειών στο πεδίο της μάχης και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν να σταλούν σε βέβαιο θάνατο για χάρη του διεφθαρμένου καθεστώτος του Κιέβου. Αυτό περιλαμβάνει την εγγραφή σε πανεπιστήμια προκειμένου να αποφύγουν την στράτευση. Η έκθεση Texty υποστηρίζει ότι υπήρχαν 431.000 άνδρες φοιτητές πανεπιστημίου την 1η Ιανουαρίου 2022. Ο ουκρανικός νόμος τους επιτρέπει να αποφύγουν τη στράτευση εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών έχει περίπου διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Τα στατιστικά στοιχεία του 2021 δείχνουν πως υπήρχαν 91.500 πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 166.300 και πάνω από 200.000 το 2022 και το 2023, αντίστοιχα. Έτσι, η υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ νεοναζιστική χούντα αναζητά αλλού τροφή για κανόνια. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι γυναίκες μπαίνουν πλέον όλο και περισσότερο στο στόχαστρο για το σκοπό αυτό.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι υπάρχουν 5,6 εκατομμύρια ουκρανές γυναίκες "σε στρατιωτική ηλικία" (18-60) και υποτίθεται πως "είναι επιλέξιμες για στρατιωτική θητεία". Η Texty ισχυρίζεται ότι το 46% από αυτές μεγαλώνουν παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από 3 εκατομμύρια γυναίκες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο για στράτευση. Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, "αν ο πόλεμος παραταθεί για χρόνια ή αν η Ρωσία αυξήσει δραματικά τον αριθμό των δυνάμεών της, η επιστράτευση των γυναικών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση". Η Texty προσθέτει ακόμη ότι αυτό είναι υποτίθεται "καλό", αναφέροντας το παράδειγμα "δημοκρατικών χωρών, [όπου] οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες και συμμετέχουν σε όλα τα είδη δραστηριοτήτων που προηγουμένως θεωρούνταν αμιγώς ανδρικές". Η ίδια η ιδέα πως οι χώρες της πολιτικής Δύσης είναι δήθεν "δημοκρατικές" δείχνει πόσο απίστευτα αφελείς (ή τουλάχιστον πλυμένες εγκεφάλου) είναι οι συγγραφείς.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail