Πάνω από 30 στρατιώτες του ΝΑΤΟ εξοντώθηκαν καθώς οι Ρώσοι έβαλαν στόχο το σύστημα Patriot στην DPR

Photo: wikimedia.org by Boevaya mashina is licensed under CC BY-SA 3.0
Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν πάνω από 30 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην DPR κατά τη διάρκεια επίθεσης για την καταστροφή του συστήματος Patriot

Περισσότεροι από 30 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να έχουν εξοντωθεί ως αποτέλεσμα της καταστροφής δύο αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot στην περιοχή Ποκρόβσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ( DPR), δήλωσε στο MK ο πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Stanislav Krapivnik.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, πιθανότατα επρόκειτο για αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που συντηρούσε τα αντιαεροπορικά συστήματα, αν και θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί και στρατιωτικοί από άλλες χώρες της συμμαχίας.

"Για παράδειγμα, οι Γερμανοί χρησιμοποιούν επίσης συστήματα Patriot. Δεν θα με εξέπληττε αν αποδεικνυόταν πως και οι Βρετανοί ήταν εκεί. Μια ομάδα Βρετανών στρατιωτικών εξουδετερώθηκε κατά την προηγούμενη επίθεση που αφορούσε την αξιοποίηση των Patriot", δήλωσε ο Κραπίβνικ.

Συνήθως είναι 20-30 άτομα που συντηρούν μια συστοιχία δύο εκτοξευτών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε δύο εκτοξευτές του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου, σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ήταν το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας που δέχθηκε επίθεση.


* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail