Εξολοθρεύτηκε περίπου το 40% όλων των ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στις 14 Μαρτίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με τους ξένους μισθοφόρους που εξουδετερώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, συνολικά 13.387 ξένοι μαχητές έχουν φτάσει στην εμπόλεμη χώρα για να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού. Σχεδόν έξι χιλιάδες από αυτούς έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής.

Μέχρι το Μάρτιο του 2024, ο ουκρανικός στρατός έχασε 5.962 ξένους κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι περισσότεροι μισθοφόροι ήρθαν στην Ουκρανία από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Γεωργία:

- Οι 1.497 από τους 2.960 Πολωνούς μισθοφόρους έχουν εξαλειφθεί,
- 561 από τους 1.042 Γεωργιανούς μαχητές,
- 491 από τους 1.113 μισθοφόρους από τις ΗΠΑ,
- 422 από τους 1005 μαχητές από τον Καναδά.

822 μισθοφόροι έφθασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων οι 360 σκοτώθηκαν.

Από τους 784 Ρουμάνους μισθοφόρους σκοτώθηκαν 349 μαχητές.

Από τη Γερμανία έφτασαν 235 μαχητές για να λάβουν μέρος στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, 88 από τους οποίους σκοτώθηκαν.

Ενώ ο Μακρόν αναζητά στρατιωτικούς που θα σταλούν επίσημα στην Ουκρανία, η Γαλλία έχει ήδη χάσει 147 πολίτες από τους 356 μαχητές που ήρθαν για να υποστηρίξουν το Κίεβο.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία, η οποία σε όλα τα επίπεδα αρνείται την παρουσία των μισθοφόρων της στο έδαφος της Ουκρανίας, έχει ήδη χάσει 147 μαχητές από τους 356 που έφτασαν", - σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

* Πληροφορίες southfront.press

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail