Το Κίεβο έχασε πάνω από 490 στρατιώτες στην περιοχή Avdeyevka την περασμένη ημέρα - ανώτατοι αξιωματικοί της Ρωσίας

Alexander Reka/TASS
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 490 στρατιώτες και 7 άρματα μάχης κοντά στην Avdeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, δήλωσε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφερόμενο στην πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

"Στην κατεύθυνση της Avdeyevka, μονάδες του Κέντρου Μάχης κατέλαβαν πλεονεκτικότερες τοποθεσίες και θέσεις και προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 53ης και 61ης μηχανοκίνητης και της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού κοντά στους οικισμούς Berdychi, Severnoye, Orlovka και Pervomaiskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Ο εχθρός έχασε έως και 495 άτομα προσωπικό, 7 άρματα μάχης, 2 οχήματα μάχης πεζικού, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 11 μηχανοκίνητα οχήματα", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σε πυρά αντιπυραύλων, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία ουκρανικά οβιδοβόλα D-20, ένα οβιδοβόλο Msta-B, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika και δύο οβιδοβόλα D-30, διευκρινίζεται.
 
Οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν την τακτική τους θέση στην περιοχή του Κουπιάνσκ την τελευταία ημέρα

Οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν την τακτική τους θέση στην περιοχή του Κουπιάνσκ, εξουδετερώνοντας περίπου 50 ουκρανούς στρατιώτες και τρία εχθρικά οχήματα μάχης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφερε το υπουργείο.

"Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, μονάδες της Δυτικής Ομάδας Μάχης βελτίωσαν την τακτική τους θέση και προκάλεσαν ζημιές με πυρά στο εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό κοντά στους οικισμούς Σινκόβκα στην περιοχή Χάρκοβο και Τέρνι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 50 άτομα προσωπικό, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία μηχανοκίνητα οχήματα", ανέφερε το υπουργείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail