Το 95% των δυτικών εταιρειών παρέμεινε στη Ρωσία - Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

pixabay / preklama
Freepen.gr - Η πλειονότητα των δυτικών εταιρειών συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι πολλές ξένες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη χώρα λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλλενμπεργκ.

Οι αυστριακές επιχειρήσεις "δραστηριοποιούνται σε μεγάλο βαθμό" τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, αναγνώρισε ο Σάλλενμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Βιέννη την Παρασκευή. Η Αυστρία είναι ο έκτος μεγαλύτερος επενδυτής στην ουκρανική οικονομία, τόνισε.

"Και ναι, οι αυστριακές εταιρείες ήταν επίσης παρούσες στη Ρωσία και εν μέρει εξακολουθούν να είναι παρούσες, όπως περίπου το 95% όλων των δυτικών εταιρειών", υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Σάλλενμπεργκ επέμεινε πως οι διεθνείς περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα λόγω της στρατιωτικής της επιχείρησης εναντίον της Ουκρανίας πρέπει "να γίνουν πλήρως σεβαστοί... Δεν μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις".

Κατηγόρησε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο και τα σιτηρά ως "μοχλό πίεσης" εν μέσω της αντιπαράθεσης με τη Δύση. Η Αυστρία θα συνεχίσει να μειώνει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο που προμηθεύεται από τη Ρωσία, με στόχο να γίνει "100% ανεξάρτητη" μέχρι το 2027, δεσμεύτηκε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail