Γερμανία: Το AfD είναι ασταμάτητο στα ανατολικά κρατίδια παρά τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των ΜΜΕ

Freepen.gr - Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) δέχεται συνεχείς πιέσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, αλλά αυτό φαίνεται να έχει επηρεάσει ελάχιστα τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. Στην πραγματικότητα, η θέση του στη Σαξονία φαίνεται να είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ, με την εξέχουσα εταιρεία δημοσκοπήσεων Insa να αναφέρει ότι το κόμμα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 34% των ψήφων, αναφέρει το REMIX.

Ίσως ακόμη πιο σημαντικό για το κόμμα είναι πως η κυβέρνηση των φαναριών, η οποία αποτελείται από τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), θα απομακρυνόταν σχεδόν ολοκληρωτικά από την εξουσία αν η ψηφοφορία στη Σαξονία διεξαγόταν σήμερα. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν μόλις 5%, το SPD έχει 6% και το FDP θα απομακρυνόταν εντελώς με μόλις 2%.

Ειδικότερα, το νέο κόμμα της Sahra Wagenknecht, BSW, θα κερδίσει 11%. Προηγουμένως είχε διατυπωθεί η θεωρία πως το BSW θα έκλεβε ψήφους από το AfD, αλλά οι σημερινοί αριθμοί των δημοσκοπήσεων έχουν μέχρι στιγμής διαψεύσει ως επί το πλείστον αυτούς τους ισχυρισμούς. Για παράδειγμα, την τελευταία φορά που το Insa έκανε δημοσκόπηση στη Σαξονία το Σεπτέμβριο, δηλαδή πριν από την ύπαρξη του BSW, το AfD συγκέντρωσε 35 τοις εκατό. Η Βάγκενκνεχτ είναι γνωστή για την αντιπολεμική της στάση και την υποστήριξή της σε μια μορφή αριστερισμού κατά της woke ατζέντας.

Σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση της Insa που δημοσιεύθηκε χθες, το AfD σημειώνει επίσης εξαιρετικά καλά αποτελέσματα στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας, με ποσοστό 31%, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα που έλαβε από την τελευταία δημοσκόπηση που έγινε τον Ιανουάριο του 2024.

Και πάλι, τα δημοσκοπικά ποσοστά είναι τρομακτικά για τους Πράσινους, το SPD και το FDP, όπως δείχνει η παρακάτω δημοσκόπηση.


Η Insa δημοσίευσε επίσης μια άλλη εθνική δημοσκόπηση που δείχνει το AfD στο 19,5%, αφού το κόμμα έπεσε στο 18,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail