Το Πεντάγωνο είναι ανοιχτό να παράσχει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς - ΜΜΕ

South Korea Defense Ministry via ΑΡ
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να παράσχει στην Ουκρανία ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς, το οποίο σημαίνει Army Tactical Missile System, αναφέρει η Wall Street Journal.

Το Κίεβο "πιέζει το Πεντάγωνο να παράσχει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές άνω των 180 μιλίων και θα μπορούσαν να προσθέσουν στην ικανότητα της Ουκρανίας να πλήξει τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία", γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

"Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν προηγουμένως επιμείνει πως ο αμερικανικός στρατός έπρεπε να διατηρήσει όλα τα ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς για να καλύψει τις δικές του στρατιωτικές απαιτήσεις", σημειώνει η εφημερίδα. Ωστόσο, "το Πεντάγωνο είναι τώρα ανοιχτό στην παροχή των ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς λόγω της προόδου στην απόκτηση ενός επόμενου συστήματος που ονομάζεται Precision Strike Missile". Παρόλα αυτά, οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα εγκρίνει την κίνηση αυτή.

Το Politico έγραψε νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να στείλει κρυφά πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία με τον τρόπο που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι με πυραύλους Anti-Personnel/Anti-Materiel (APAM), οι οποίοι είναι μια παλαιότερη έκδοση του μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail