Ο Ζελένσκι απείλησε να χτυπήσει με ATACMS στην Κριμαία

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelenskyy δήλωσε σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS "δεν βρίσκονται ακόμη στο έδαφος της Ουκρανίας", αλλά θα ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για να πλήξει αεροδρόμια στην Κριμαία.

Σε συνέντευξή του στον αρθρογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους, ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι πύραυλοι "δεν βρίσκονται προς το παρόν στο ουκρανικό έδαφος". Παράλληλα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους ATACMS για να πλήξει αεροδρόμια στην Κριμαία.

Η Wall Street Journal ανέφερε προηγουμένως ότι το Πεντάγωνο είναι πλέον ανοιχτό στο να δώσει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς εν μέσω της παραλαβής από τις ΗΠΑ ενός νέου πυραύλου PrSM.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε πως η Ουκρανία θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει λάβει εκδόσεις μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων ATACMS, ιδίως για πλήγματα στη γέφυρα της Κριμαίας.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο πρώτος αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Yefim Fiks, κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να θυμούνται το φαινόμενο μπούμερανγκ σε περίπτωση επιθέσεων στη χερσόνησο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail