BI: Ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει στρατιώτες για συγκρούσεις στην Αρκτική

Φωτογραφία : Στρατός των ΗΠΑ / Sgt.Άντονι Φορντ
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζει ενεργά τους στρατιώτες για συγκρούσεις σε ψυχρά κλίματα για να προκαλέσει τη Ρωσία και την Κίνα στην Αρκτική, γράφει το αμερικανικό Business Insider.

"Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην προετοιμασία του στρατού για πόλεμο στην Αρκτική. <...> Η απόφαση αυτή αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία για τη δραστηριότητα της Ρωσίας και της Κίνας", - αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αμερικανικός στρατός έχει προετοιμάσει μια νέα στρατηγική για μάχες σε ψυχρά κλίματα. Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην Αλάσκα για την προσαρμογή των Αμερικανών στρατιωτών στις ακραίες συνθήκες της Αρκτικής.

Σύμφωνα με το άρθρο, η ικανότητα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διεξάγουν επιχειρήσεις στο Βορρά έχει υποφέρει σημαντικά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και το ξέσπασμα των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Τώρα το Πεντάγωνο ελπίζει να κάνει πιο ορατή την παρουσία του στην Αρκτική και να οργανώσει συνεργασία με τον Καναδά και τη Δανία. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, απώτερος στόχος της Ουάσινγκτον θα είναι η καταπολέμηση της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή.

"Θέλουν (οι Αμερικανοί) να ανακτήσουν τους "μυς" τους στην Αρκτική", προειδοποίησαν οι δημοσιογράφοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail