Η ΕΕ εργάζεται για την πλήρη διακοπή της διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας - αξιωματούχος

Sputnik
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται σκληρά για να εγκαταλείψει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου που λαμβάνει μέσω της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Tim McPhie. Η σύμβαση διαμετακόμισης φυσικού αερίου της ΕΕ με τη Μόσχα λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον McPhie, ο συνολικός όγκος διαμετακόμισης σε χώρες της ΕΕ, όπως η Αυστρία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ιταλία, ανέρχεται σήμερα σε περίπου 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις χώρες αυτές για να διασφαλίσει ότι θα έχουν τις απαραίτητες προμήθειες φυσικού αερίου", δήλωσε ο McPhie. "Δε θα μιλήσω για συγκεκριμένες διαδρομές, αλλά μιλάμε για τη διασφάλιση πως οι χώρες αυτές μπορούν να λαμβάνουν φυσικό αέριο μέσω άλλων αγωγών φυσικού αερίου, καθώς και υγροποιημένο φυσικό αέριο, και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι εφικτό", δήλωσε σε ενημέρωση στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail