Ο Ζελένσκι θα έχανε τις εκλογές - δημοσκόπηση

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δε θα κέρδιζε αν διεξάγονταν εκλογές αυτή την στιγμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Η κυβέρνηση έχει αναβάλει όλες τις εκλογές για όσο διαρκεί η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ουκρανική εταιρεία δημοσκοπήσεων SOCIS δείχνει τον Ζελένσκι να υστερεί στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια να χάνει το δεύτερο γύρο από τον πρόσφατα απολυθέντα στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι.

Η έρευνα της SOCIS δείχνει ότι ο Zaluzhny θα λάβει το 41% των ψήφων στον πρώτο γύρο και το 67,5% στον δεύτερο γύρο, ενώ ο εν ενεργεία πρόεδρος θα λάβει μόνο το 23,7% αρχικά και όχι περισσότερο από 32,5% στο δεύτερο γύρο.

Ο πρώην πρόεδρος Πιοτρ Ποροσένκο θα λάβει μόλις το 6,4% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ντμίτρι Ραζούμοφ, θα λάβει μόλις το 5,6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Αν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ένα υποθετικό "μπλοκ Ζαλούζνι" θα κέρδιζε το 46,4% των εδρών και το κόμμα του Ζελένσκι μόλις το 21,1%, ενώ ο Ποροσένκο θα έπαιρνε το μέγιστο 7,5%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail