Αυστριακή μαθήτρια βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα Αφγανού, ναρκωμένη και βιασμένη

Freepen.gr - Μια 14χρονη μαθήτρια βρέθηκε νεκρή το πρωί της Τρίτης στο διαμέρισμα ενός Αφγανού στη Βιέννη, ο οποίος εισήλθε στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού κύματος του 2015.

Το άψυχο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκε στη συνοικία Simmering της αυστριακής πρωτεύουσας, όπου πιθανολογείται ότι την κρατούσαν, τη νάρκωσαν και τη βίασαν πριν τελικά πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο ενοικιαστής, ένας 26χρονος Αφγανός υπήκοος, ο οποίος ισχυρίζεται πως έκανε μόνο "συναινετικό έρωτα" με το κορίτσι, συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση.

Λίγες λεπτομέρειες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση, αλλά η  Kronen Zeitung ανέφερε την Τετάρτη ότι ο ύποπτος έφτασε στην Αυστρία το 2015, όταν ζήτησε άσυλο.

Η υπόθεση έχει δυνητικά επιζήμιες συνέπειες για τους πολιτικούς σε όλες τις κομματικές γραμμές, με ερωτήματα για αρκετούς πολιτικούς σχετικά με το πώς επετράπη στον άνδρα να παραμείνει στην Αυστρία..

Μετά την απόρριψη της πρώτης αίτησής του, τα αυστριακά δικαστήρια του χορήγησαν επικουρική προστασία κατόπιν έφεσης, επιτρέποντάς του να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλη τη χώρα. Η προστασία αυτή παρατάθηκε δύο φορές, πρώτα υπό τον υπουργό Εσωτερικών του FPÖ Herbert Kickl το 2018 και ξανά υπό τον υπουργό Εσωτερικών του ÖVP Karl Nehammer, τον σημερινό καγκελάριο της Αυστρίας.

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν το 2021, η απέλαση του υπόπτου πίσω στην πατρίδα του κατέστη ανέφικτη και στη συνέχεια του χορηγήθηκε άδεια παραμονής στην Αυστρία.

Η έρευνα για το θάνατο του παιδιού έχει πλέον αναληφθεί από την Κρατική Εγκληματολογική Υπηρεσία και συνεχίζεται.

Η τραγική υπόθεση είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά από ανησυχητικά πρωτοσέλιδα που έρχονται από τη Βιέννη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών τις τελευταίες ημέρες.

Έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με τη συγκλονιστική υπόθεση της 13χρονης Αυστριακής μαθήτριας Leonie, της οποίας ο βάναυσος ομαδικός βιασμός και η δολοφονία από τρεις Αφγανούς υπηκόους το 2021 έτυχαν εθνικής καταδίκης.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail