Ο Μπάιντεν κινείται για την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Image source: Lockheed Martin
Κατά μία έννοια, η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει τελειώσει. Από μια άλλη άποψη επεκτείνεται επικίνδυνα.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν παίρνουν το δρόμο προς τον πυρηνικό πόλεμο. Ο Μπάιντεν παρέχοντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και ο Πούτιν αρνούμενος να χρησιμοποιήσει επαρκή δύναμη για να τερματίσει τη σύγκρουση πριν αυτή ξεφύγει από τον έλεγχο.  

Για να επαναλάβω και πάλι την προειδοποίησή μου, επιτρέποντας στον πόλεμο να τραβήξει σε μάκρος, ο Πούτιν προσκαλεί περισσότερες και πιο επικίνδυνες προκλήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο ο Πούτιν πολεμά τη σύγκρουση έχει κοστίσει πολύ περισσότερες ζωές από μια γρήγορη και ολοκληρωτική στρατιωτική νίκη, η οποία θα είχε τελειώσει πριν οργανωθεί η δυτική εμπλοκή.

Το Κρεμλίνο θα έπρεπε να είχε δει το πραξικόπημα του Μαϊντάν στα σκαριά και να το σταματήσει. Αν αυτό δε γινόταν, το Κρεμλίνο θα έπρεπε να είχε δεχτεί το αίτημα του Ντονμπάς το 2014 να επανενταχθεί στη Ρωσία όπως η Κριμαία. Αντ' αυτού, το Κρεμλίνο καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια για 8 χρόνια με μια εντελώς μη ρεαλιστική πίστη στη Συμφωνία του Μινσκ, ενώ οι ΗΠΑ έχτιζαν έναν στρατό για την Ουκρανία, με το ίδιο το Κρεμλίνο να κάνει ελάχιστη, αν όχι καθόλου, προετοιμασία. Όταν τελικά το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να επέμβει στο Ντονμπάς, το μεγαλύτερο μέρος των μαχών έγινε από μια μικρή ιδιωτική στρατιωτική δύναμη, ο ηγέτης της οποίας αηδίασε από την ηττοπαθή αυτοσυγκράτηση του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν διέλυσε αυτή την εξαιρετική πολεμική δύναμη και ο ηγέτης της πέθανε σε ένα ύποπτο αεροπορικό δυστύχημα.

Φαίνεται ότι το Κρεμλίνο είναι πάντα αιφνιδιασμένο και απροετοίμαστο. Αυτός είναι ένας σίγουρος δρόμος προς τον πυρηνικό πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail