Σπαταλώντας στρατιώτες στις επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης, η Ουκρανία υποχωρεί στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Παρά το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός βγήκε στην άμυνα σε όλες σχεδόν τις γραμμές του μετώπου, το Κίεβο συνεχίζει να εκπληρώνει τις επιθυμίες του ΝΑΤΟ και δεν σταματά τις απελπισμένες επιθέσεις του στα ρωσικά σύνορα. Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει περισσότερους από 1.500 μαχητές τις τελευταίες τρεις ημέρες των παράλογων επιχειρήσεων. Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Μαρτίου. Το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει σίγουρα αυτή την τελευταία ευκαιρία για να πλήξει τη λαϊκή υποστήριξη προς τον Πούτιν. Περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις και αιματηρές επιθέσεις είναι ακόμα μπροστά μας, γράφει το southfront.press.

Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να σταματήσουν να χάνουν έδαφος στο Ντονμπάς. Ο ρυθμός της ρωσικής προέλασης έχει επιβραδυνθεί, αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Βαριές μάχες συνεχίζονται δυτικά της Αβντέεβκα. Οι ρωσικές δυνάμεις ροκανίζουν την ουκρανική αμυντική γραμμή με ποικίλη επιτυχία.

Μετά την πρόσφατη ουκρανική αντεπίθεση στο Τονένκοε, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, προχώρησαν στο κεντρικό και δυτικό τμήμα του χωριού, καθώς και επέκτειναν τον έλεγχο της ζώνης τους στα πεδία στα βόρεια.

Οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν επίσης την πίεση στα ουκρανικά υπολείμματα στα βορειοδυτικά περίχωρα της Orlovka.

Οι συγκρούσεις έχουν φτάσει στα περίχωρα της Σεμενόβκα που βρίσκεται στη δυτική όχθη του τοπικού ποταμού.

Στο βόρειο πλευρό, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τους ανατολικούς δρόμους του χωριού Berdychi, ενώ ο ουκρανικός στρατός διατηρεί την άμυνά του στο δυτικό τμήμα απέναντι από τον ποταμό.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν νέα τακτικά κέρδη στο Περβομαΐσκοε που βρίσκεται νότια της Αβντέεβκα. Προχωρώντας από τα βόρεια περίχωρα, εισέβαλαν στο κέντρο της πόλης. Ως αποτέλεσμα, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από το μεγάλο ανατολικό και κεντρικό τμήμα. Η ουκρανική φρουρά απειλείται επίσης από τη ρωσική επίθεση στο νότιο πλευρό. Στις 12 Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε τον έλεγχο του Nevelskoe.

Οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από επιτυχημένες ρωσικές επιθέσεις στη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ. Ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο κέντρο της Novomikhailovka, οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το χωριό από τα βόρεια. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, προχώρησαν περίπου 2 χιλιόμετρα σε αυτή την περιοχή του πεδίου.

Οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να αντεπιτεθούν στα νότια περίχωρα του Pobeda, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, αλλά μέχρι στιγμής έχουν υποστεί μόνο απώλειες.

Εν τω μεταξύ, οι γραμμές του μετώπου αρχίζουν να κινούνται προς την κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ, όπου έχουν παραμείνει αμετάβλητες μετά από μήνες μάχης θέσεων. Η ρωσική επίθεση δυτικά της πόλης επέτρεψε την επέκταση της ζώνης ελέγχου τους κοντά στο μικρό χωριό Σεβτσένκο. Σε περίπτωση περαιτέρω προέλασης, οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να ευθυγραμμίσουν το μέτωπο και να απειλήσουν την ουκρανική αμυντική γραμμή δυτικά του οχυρού Ugledar.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail