"Δεν έπρεπε να μπούμε στην Ουκρανία" - νέα γκάφα Μπάιντεν

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέπραξε άλλη μια γκάφα που καταγράφηκε δημόσια. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο MSNBC το Σάββατο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έκανε λάθος που μπήκε στην Ουκρανία, ενώ στην πραγματικότητα αναφερόταν στις αμερικανικές εισβολές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν ήθελε να ασκήσει κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, αγνοώντας τις απώλειες μεταξύ των αμάχων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης των IDF στη Γάζα, "βλάπτει το Ισραήλ περισσότερο απ' ό,τι το βοηθάει".

Ο Αμερικανός ηγέτης υπενθύμισε πως, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ στις αρχές της σύγκρουσης, είχε προειδοποιήσει τον Νετανιάχου να μην κάνει το "λάθος" που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

"Η Αμερική έκανε ένα λάθος. Κυνηγήσαμε τον Οσάμα μπιν Λάντεν μέχρι που τον πιάσαμε, αλλά δεν έπρεπε να μπούμε στην Ουκρανία...", είπε ο 81χρονος.

 Ο πρόεδρος διόρθωσε γρήγορα τον εαυτό του, λέγοντας: "Δεν έπρεπε να είχαμε μπει σε όλη αυτή την ιστορία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν". Αυτές οι στρατιωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ "προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα από όσα θεράπευσαν", πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εμπλούτισε το θέμα με σαρκασμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα διαφωνεί με την αναφορά των μέσων ενημέρωσης πως ο Μπάιντεν απλώς μπέρδεψε την Ουκρανία με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

"Δεν τα μπέρδεψε. Δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει για τον εαυτό του αυτό που όλοι καταλαβαίνουν - οι ΗΠΑ έχουν ντροπιαστεί με τον πιο αιματηρό τρόπο με όλο το ουκρανικό σχέδιο", έγραψε στο Telegram την Κυριακή.

* Πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail